REMOVE INTERNET EXPLORER 9 AND REPLACE WITH 8

Tìm thấy 10,000 tài liệu liên quan tới từ khóa "REMOVE INTERNET EXPLORER 9 AND REPLACE WITH 8":

EATON FR FRO 16210c service manual

EATON FR FRO 16210C SERVICE MANUAL

Fuller HeavyDuty FRFRO Transmissions TRSM2400 June 2011 FR11210B FR12210B FR13210B FR14210B FR15210B FR9210B FRF11210B FRF12210B FRF13210B FRF14210B FRF15210B FRF9210B FRO11210B FRO11210C FRO12210B FRO12210C FRO13210B FRO13210C FRO14210B More time on the road® FRO14210C FRO15210B FRO15210C FRO16210B FRO16210C FRO17210C FRO18210C FROF11210B FROF11210C FROF12210B FROF12210C FROF13210B FROF13210C FROF14210B FROF14210C FROF15210B FROF15210C FROF16210B FROF16210CWarnings and Precautions i Warnings and Precautions Before starting a vehicle always be seated in the driver’s seat, place the transmission in neutral, set the parking brakes and disengage the clutch. Before working on a vehicle place the transmission in neutral, set the parking brakes and block the wheels. Before towing the vehicle place the transmission in neutral, and lift the rear wheels off the ground, remove the axle shafts, or disconnect the driveline to avoid damage to the transmission during towing. The description and specifications contained in this service publication are current at the time of printing. Eaton Corporation reserves the right to discontinue or modify its models andor procedures and to change specifications at any time without notice. Any reference to brand name in this publication is made as an example of the types of tools and materials recommended for use and should not be considered an endorsement. Equivalents may be used. This symbol is used throughout this manual to call attention to procedures where carelessness or failure to follow specific instructions may result in personal injury andor component damage. Departure from the instructions, choice of tools, materials and recommended parts mentioned in this publication may jeopardize the personal safety of the service technican or vehicle operator. Failure to follow indicated procedures creates a high risk of personal injury to the service technician. Failure to follow indicated procedures may cause component damage or malfunction. Note: Additional service information not covered in the service procedures. Tip: Helpful removal and installation procedures to aid in the service of this unit. Always use genuine Eaton replacement parts. WARNING WARNING CAUTIONTable of Contents ii General Information Purpose and Scope of Manual .................................... 1 Serial Tag Information and Model Nomenclature ........ 5 Lubrication Specifications ........................................... 8 Oil Leak Inspection Process ....................................... 10 Transmission Operation ............................................ 11 Tool Specifications .................................................... 15 Torque Specifications ................................................ 19 Power Flow Diagrams ............................................... 21 Air System Troubleshooting ...................................... 31 General Troubleshooting Chart ................................. 42 Air System Overview ................................................. 45 Timing Procedures .................................................... 60 InVehicle Service Procedures How to Disassemble the Roadranger Valve ............... 62 How to Assemble the Roadranger Valve ................... 64 How to Remove Compression Type Fittings .............. 66 How to Install Compression Type Fittings ................. 67 How to Remove PushToConnect Type Fittings ...... 68 How to Install PushToConnect Type Fittings .......... 69 How to Remove a Roadranger Valve ......................... 70 How to Install a Roadranger Valve ............................ 71 How to Remove the Gear Shift LeverRemote Shift Control ....................................................... 72 How to Install the Gear Shift LeverRemote Shift Control ....................................................... 73 How to Adjust the Remote Shift Control (LRC Type) . 74 How to Remove the Detent Spring ............................ 76 How to Install the Detent Spring ............................... 77 Neutral Switch Operation and Testing ....................... 78 How to Remove the Neutral Switch ........................... 79 How to Install the Neutral Switch .............................. 80 Reverse Switch Operation and Testing ...................... 81 How to Remove the Reverse Switch ......................... 82 How to Install the Reverse Switch ............................. 83 How to Install the Shift Bar Housing ......................... 84 How to Remove the Shift Bar Housing ...................... 85 Ho to Remove the Oil Seal MechanicalMagnetic Speedometer ...................................................... 86 How to Install the Oil Seal MechanicalMagnetic Speedometer ...................................................... 88 How to Remove the Auxiliary Section in Chassis ...... 90 How to Install the Auxiliary Section in Chassis .......... 92 How to Disassemble the Integral Oil Cooler .............. 96 How to Assemble the Integral Oil Cooler ................... 98 How to Remove the Air Module ................................ 99 How to Install the Air Module .................................. 101 Transmission Overhaul ProceduresBench Service How to Disassemble the Gear Shift Lever ................102 How to Assemble the Gear Shift Lever ....................104 How to Remove the Shift Bar Housing ....................106 How to Install the Shift Bar Housing ........................107 How to Disassemble the Shift Bar Housing .............108 How to Disassemble the Range Cylinder .................111 How Assemble the Range Cylinder ..........................112 How to Assemble the Shift Bar Housing ..................114 How to Remove the Input Shaft Assembly (without main case disassembly) .....................118 How to Install the Input Shaft Assembly (without main case disassembly) .....................120 How to Remove the Auxiliary Section ......................122 How to Disassemble the Auxiliary Section ...............124 How to Disassemble the Range Yoke ......................127 How to Disassemble the Output Shaft .....................128 How to Disassemble the Synchronizer Assembly ....129 How to Assemble the Synchronizer Assembly .........130 How to Remove the Clutch Housing ........................132 How to Assemble the Output Shaft ..........................133 How to Assemble the Range Yoke ...........................135 How to Disassemble the Auxiliary Countershaft ......136 How to Remove the Auxiliary Countershaft Bearing Races ..................................................137 How to Install the Auxiliary Countershaft Bearing Races ..................................................138 How to Assemble the Auxiliary Countershaft ...........139 How to Remove the Auxiliary Drive Gear Assembly .................................................140 How to Disassemble the Upper and Lower Reverse Idler Gear Assembly ............................141 How to Remove the Upper and Lower Countershaft Bearings ......................................144 How to Remove the Mainshaft Assembly ................146 How to Remove the Countershaft Assemblies .........149 How to Disassemble the Countershaft Assemblies ..................................151 How to Remove the Input Shaft and Main Drive Gear ................................................153 How to Prepare the Main Case for Reassembly .......155 How to Disassemble the Mainshaft Assembly .........156 How to Assemble the Mainshaft Assembly with NonSelective (NonAdjustable) Tolerance Washers ...........................................158 How to Install the Mainshaft Assembly ....................161 How to Assemble the Countershaft Assemblies .......163 How to Assemble the Lower Reverse Idler Gear Assembly .................................................165 How to Install Countershaft Assemblies ..................167Table of Contents iii How to Install the Lower Countershaft Bearings ..... 168 How to Install the Input Shaft and Main Drive Gear ........................................................ 170 How to Install the Input Bearing Cover .................... 172 How to Install the Upper Countershaft Bearings ..... 173 How to Install the Upper Reverse Idler Gear Assembly ................................................. 175 How to Install the Auxiliary Drive Gear Assembly .... 177 How to Install the Clutch Housing ........................... 178 How to Remove the Oil Pump ................................. 180 How to Install the Oil Pump .................................... 181 How to Install the Oil Seal ....................................... 182 How to Assemble the Auxiliary Section ................... 183 How to Install the Auxiliary Section ......................... 187 Shim Procedure without a Shim Tool for Tapered Bearings ............................................ 189Introduction 1 Introduction Purpose and Scope of Manual This manual is designed to provide information necessary to service and repair the Eaton Fuller transmissions listed on the front. How to use this Manual The service procedures have been divided into two sections: InVehicle Service Procedures and Transmission Overhaul Procedures—Bench Service. InVehicle Service Procedures contain procedures that can be performed while the transmission is still installed in the vehicle. Transmission Overhaul Procedures contain procedures that are performed after the transmission has been removed from the vehicle. The procedure sections are laid out with a general heading at the top outside edge of each page followed by more specific headings and the procedures. To find the information you need in these sections, first go to the section that contains the procedure you need. Then look at the heading at the top and outside edge of each page until you find the one that contains the procedure you need. Transmission Overhaul Procedures follow the general steps for complete disassembly and then assembly of the transmission. Note: In some instances the transmission appearance may be different from the illustrations, but the procedure is the same. Disassemble Precautions It is assumed in the detailed assembly instructions that the lubricant has been drained from the transmission, the necessary linkage and vehicle air lines disconnected and the transmission has been removed from vehicle chassis. Removal of the gear shift lever housing assembly (or remote control assembly) is included in the detailed instructions (How to Remove the Gear Shift Lever). This assembly MUST be detached from the shift bar housing before the transmission can be removed. Follow closely each procedure in the detailed instructions, make use of the text, illustrations, and photographs provided. Assemblies • When disassembling the various assemblies, such as the mainshaft, countershafts, and shift bar housing, lay all parts on a clean bench in the same sequence as removed. This procedure will simplify assembly and reduce the possibility of losing parts. Bearings • Carefully wash and lubricate all usable bearings as removed and protectively wrap until ready for use. Remove bearings planned to be reused with pullers designed for this purpose. Cleanliness • Provide a clean place to work. It is important that no dirt or foreign material enters the unit during repairs. Dirt is an abrasive and can damage bearings. It is always a good practice to clean the outside of the unit before starting the planned disassembly. Input Shaft • The input shaft can be removed from the transmission without removing the countershafts, mainshaft, or main drive gear. Special procedures are required and provided in this manual. Snap Rings • Remove snap rings with pliers designed for this purpose. Snap rings removed in this manner can be reused, if they are not sprung or loose.Introduction 2 When Using Tools to Move Parts • Always apply force to shafts, housings, etc., with restraint. Movement of some parts is restricted. Never apply force to driven parts after they stop solidly. The use of soft hammers, soft bars, and mauls for all disassembly work is recommended. Inspection Precautions Before assembling the transmission, check each part carefully for abnormal or excessive wear and damage to determine reuse or replacement. When replacement is necessary, use only genuine Eaton® Fuller® Transmission parts to assure continued performance and extended life from your unit. Since the cost of a new part is generally a small fraction of the total cost of downtime and labor, avoid reusing a questionable part which could lead to additional repairs and expense soon after assembly. To aid in determining the reuse or replacement of any transmission part, consideration should also be given to the units history, mileage, application, etc. Recommended inspection procedures are provided in the following checklist. Bearings • Wash all bearings in clean solvent. Check balls, rollers, and raceways for pitting, discoloration, and spalled areas. Replace bearings that are pitted, discolored, spalled, or damaged during disassembly. • Lubricate bearings that are not pitted, discolored, or spalled and check for axial and radial clearances. • Replace bearings with excessive clearances. • Check bearing fit. Bearing inner races should be tight to shaft; outer races slightly tight to slightly loose in case bore. If the bearing spins freely in the bore the case should be replaced. Bearing Covers • Check covers for wear from thrust of adjacent bearing. Replace covers damaged from thrust of bearing outer race. • Check cover bores for wear. Replace those worn or oversized. Clutch Release Parts • Check clutch release parts. Replace yokes worn at cam surfaces and bearing carrier worn at contact pads. • Check pedal shafts. Replace those worn at bushing surfaces. Gears • Check gear teeth for frosting and pitting. Frosting of gear teeth faces presents no threat of transmission failure. Often in continued operation of the unit, frosted gears heal and do not progress to the pitting stage. In most cases, gears with light to moderate pitted teeth have considerable gear life remaining and can be reused, but gears in the advanced stage of pitting should be replaced. • Check for gears with clutching teeth abnormally worn, tapered, or reduced in length from clashing during shifting. Replace gears found in any of these conditions. • Check axial clearance of gears. Gear Shift Lever Housing Assembly • Check spring tension on shift lever. Replace tension spring if lever moves too freely. • If housing is disassembled, check gear shift lever bottom end and shift finger assembly for wear. Replace both gears if excessively worn.Introduction 3 Introduction Gray Iron Parts • Check all gray iron parts for cracks and breaks. Replace parts found to be damaged. Oil Return Threads and Seals • Check oil return threads on the input shaft. If return action of threads has been destroyed, replace the input shaft. • Check oil seal in rear bearing cover. If sealing action of lip has been destroyed, replace seal. ORings • Check all Orings for cracks or distortion. Replace if worn. Reverse Idler Gear Assemblies • Check for excessive wear from action of roller bearings. Shift Bar Housing Assembly • Check for wear on shift yokes and block at pads and lever slot. Replace excessively worn parts. • Check yokes for correct alignment. Replace sprung yokes. • If housing has been disassembled, check shift shaft and all related parts for wear. Sliding Clutches • Check all shift yokes and yoke slots in sliding clutches for extreme wear or discoloration from heat. • Check engaging teeth of sliding clutches for partial engagement pattern. Splines • Check splines on all shafts for abnormal wear. If sliding clutch gears, companion flange, or clutch hub has wear marks in the spline sides, replace the specific shaft effected. Synchronizer Assembly • Check synchronizer for burrs, uneven and excessive wear at contact surface, and metal particles. • Check blocker pins for excessive wear or looseness. • Check synchronizer contact surfaces on the synchronizer cups for wear. Washers • Check surfaces of all washers. Washers scored or reduced in thickness should be replaced. Assembly Precautions Make sure that case interiors and housings are clean. It is important that dirt and other foreign materials are kept out of the transmission during assembly. Dirt is an abrasive and can damage polished surfaces of bearings and washers. Use certain precautions, as listed below, during assembly. Bearings • Use a flangeend bearing driver for bearing installation. These special drivers apply equal force to both bearing races, preventing damage to ballsrollers and races while maintaining correct bearing alignment with bore and shaft. Avoid using a tubular or sleevetype driver, whenever possible, as force is applied to only one of the bearing races.Introduction 4 Capscrews • To prevent oil leakage and loosening, use Eaton Fuller sealant 71205 on all capscrews. Gaskets • Use new gaskets throughout the transmission as it is being rebuilt. Make sure all gaskets are installed. An omission of any gasket can result in oil leakage or misalignment of bearing covers. Initial Lubrication • Coat all limit washers and shaft splines with Lubricant during assembly to prevent scoring and galling of such parts. ORings • Lubricate all Orings with silicon lubricant. Universal Joint Companion Flange or Yoke • Pull the companion flange or yoke tightly into place with the output shaft nut, using 650700 lb. ft. of torque. Make sure the speedometer drive gear or a replacement spacer of the same width has been installed. Failure to pull the companion flange or yoke tightly into place can result in damage to the mainshaft rear bearing. See the appropriate Illustrated Parts Lists (specified by model series) to ensure that proper parts are used during assembly of the transmission. IMPORTANTModel Designations 5 Model Designations Serial Tag Information and Model Nomenclature Transmission model designation and other transmission identification information are stamped on the serial tag. To identify the transmission model and serial number, locate the tag on the transmission and then locate the numbers as shown. Figure 11 below shows the tag which is located on the transmission. When calling for service assistance or parts, have the model and serial numbers handy Do not remove or destroy the transmission identification tag Transmission Tag and Location Model Number The model number gives basic information about the transmission and is explained below. Use this number when calling for service assistance or replacement parts. Serial Number The serial number is the sequential identification number of the transmission. Before calling for service assistance, write the number down as it may be needed. Bill of material or Customer number This number may be located below the model and serial numbers. It is a reference number used by Eaton®. Fig 11 Eaton Fuller Transmissions PTO Code Model Serial Made In Eaton Corporation Transmission Div Kalamazoo, MI 49003 FRO14210C F R 1 4 2 1 0 C Ratio Set Forward Speeds This (x) 100 = Nominal Torque Capacity = Helical Auxilary Gearing and MultiMesh Front Gearing Eaton Fuller Model Designation Prefix See options below: Fuller Roadranger Twin Countershaft FRF w Forward Shift Bar Housing FRO w Overdrive FROF w Overdrive and Forward Shift Bar Housing Prefix Definition FR 2Model Designations 6 Model Options
Xem thêm

196 Đọc thêm

Tips to shop online

TIPS TO SHOP ONLINE

1. 1 Contents INTRODUCTION........................................................................................................................2 BODY..........................................................................................................................................3 I. Shopping online...............................................................................................................3 II. Tips to shop online..........................................................................................................3 1. Trust your instincts.......................................................................................................3 2. Be knowledgeable about web-based auctions...........................................................3 3. Double check pricing. ..................................................................................................4 4. Check the prestige of seller in the online environment............................................4 5. Check the seller /product information........................................................................4 6. Find and read the privacy policy.................................................................................4 7. Review the return, refund, and shipping and handling policies as well as the other legal terms...................................................................................................................4 8. Make sure the Internet connection is secure. ............................................................4 9. Use the safest way to pay on the Internet. .................................................................5 10. Print the terms............................................................................................................5 11. Insure the safe delivery of your item......................................................................5 12. Inspect your purchase...............................................................................................5 13. Use a good anti-malware program..........................................................................5 14. Optimize your PC’s security settings .....................................................................5 15. Share payment information only with known or reputable vendors. .................6 16. Use a credit card instead of a debit card.................................................................6 17. Use strong passwords ...............................................................................................6 18. Check your statements often....................................................................................7 III. The third is experiences for yourself......................................................................8 IV. Vocabulary ...................................................................................................................9 2. 2 INTRODUCTION Hi, everyone, we are group 4.Today,we are really happy to be here to talk our topic. There are seven members in our group. They are : Nguyễn Hương, Thanh Hương, Thùy Linh, Bảo Linh, Nguyễn Linh, Nhật Linh and Càn Lộc. As you known, a developing society requires human development. Material life is constantly rising. An indispensable issue in our daily lives that is the shopping. Instead of the former is that we must go to the markets, shops, companies are now with the development of science and technology, especially the internet, we can sit at home and order products according to their own want that quality, price and design is also ensured. Therefore, today our group discuss about topic: Tips to shop online. It helps customers avoid the mistakes that they are more susceptible to. Our presentation includes three parts: -The first, shopping online. -The second, tips to shop online. -The third, experiences for yourself. 3. 3 BODY I. Shopping online Online shopping is a form of electronic commerce which allows consumers to directly buy goods or services from a seller over the Internet using a web browser. Alternative names are: e-web-store, e-shop, e-store, Internet shop, web-shop, web- store, online store, online storefront and virtual store. Mobile commerce (or m- commerce) describes purchasing from an online retailer''''s mobile optimized online site or app. Now online shopping forms are preferred. It helps those who do not have time to go shopping can sit at a computer for direct procurement. But it has advantages and disadvantages we will explore below. II. Tips to shop online Online shopping has its risks. The popularity—and profitability—of online retail has resulted in unscrupulous people looking to take advantage of unwary shoppers. Their tactics may include: In the virtual world, it can be hard to distinguish reputable retailers from criminals, as just about anyone can set up fraudulent a web site that appears to be a legitimate business. You may inadvertently download spyware on your computer that allows access to your personal information and passwords, and sophisticated hackers can breach online business databases to harvest customer payment information. With risks that differ from walk-in stores, online shopping requires special precautions. Here''''s a list of tips you should consult when shopping online: 1. Trust your instincts. If you don''''t feel comfortable buying or bidding on an item over the web, or if you feel pressured to place your order immediately, maybe you shouldn''''t. 2. Be knowledgeable about web-based auctions. Take special care to familiarize yourself not only with the rules and policies of the auction site itself but with the legal terms (warranties, refund policy, etc.) of the seller''''s items that you wish to bid on. 4. 4 3. Double check pricing. Be suspicious of prices that are too good to be true. Also consider carefully whether you may be paying too much for an item, particularly if you''''re bidding through an auction site. You may want to comparison shop, online or offline, before you buy. Make sure there are not extra shipping or handling costs. 4. Check the prestige of seller inthe online environment. - Consult your friends, family about the seller''''s reliability. - Search for information about the seller by searching tools with keywords such as: company X, deceiving, selling fake products... - Read the customer''''s reviews, who have bought on website to get more information about the seller. Specially, examine more carefully with the case of selling lower price comparing with common price. - Can search the level of credibility''''s website through credit rating agencies. 5. Check the seller /product information. -Check the seller information such as: enterprise''''s name, registered business name, telephone number, hotline, email, online account support. -Make a phone call or check information by the websites of the tax offices, business registration agencies. -Product information should be clear and detailed. 6. Find and read the privacy policy. Read the privacy policy carefully to find out what information the seller is gathering from you, how the information will be used, and how you can stop the process. If a site does not have a privacy policy posted, you may not want to do business with it. If it does have a privacy policy, there will probably be a link to it from the seller''''s home page, or it could be included with the Legal Terms. 7. Review the return, refund, and shipping and handling policies as well as the other legal terms. If you can''''t find them, ask the seller through an e-mail or telephone call to indicate where they are on the site or to provide them to you in writing. 8. Make sure the Internet connection is secure. 5. 5 Before you give your payment information, check for indicators that security software is in place. 9. Use the safest way to pay on the Internet. Pay for your order using a credit card. 10.Print the terms. You should print out and date a copy of terms, conditions, warranties, item description, company information, even confirming e-mails, and save them with your records of your purchase. 11.Insure the safe delivery of your item. If you''''re concerned you may not be home when your package is delivered and that someone may take it if it is left on the doorstep, ask whether you can specify that the shipper must receive a signature before leaving the package. Or, it may be safer to have the package delivered to your office. 12.Inspect your purchase. Look at your purchase carefully as soon as you receive it. Contact the seller as soon as possible if you discover a problem with it. Tell the seller in writing about any problems you have, ask for a repair or refund, and keep a copy of your correspondence. 13.Use a good anti-malware program This may sound obvious, but many people ignore the advice to install anti-malware software. It is critical that online shoppers secure their PC from viruses and other attacks. Further, because viruses can swiftly change and mutate. You should use a good anti – malware program. Such as antivirus software: Bkav Home, CMC AntiVirus,… 14.Optimize your PC’s security settings In addition to maintaining and updating your antivirus and antispyware protection, make sure your PC’s security settings are optimized. Many malicious programs are explicitly designed to take advantage of security vulnerabilities in operating systems and web browsers. Two simple ways to protect yourself: 6. 6 Keep your browser and operating system up-to-date: take the time to install those fre
Xem thêm

10 Đọc thêm

9528 PRONOUNS

9528 PRONOUNS

11.-John invited Alice and I . He invited _____Complete the text with pronouns: Subject or objectMy neighbour is a nice man. ____ goes to work early in the morning. ____ has got three catsand ____ feeds ____ every morning. I like ____ very much. ___ are really nice and friendly.He has a daughter. ____ is very elegant.My neighbour plays music very loudly and I don’t like ____ . Tomorrow I’m going to tell ___about it. I work at home I write articles for the newspaper. I write ____ with my computer.Complete the sentences with a demonstrativeadjective1.-Does …….. train go to Bilbao?2.-Excuse me, can I use …….. pencil?3.-I think ……………. shoes are too expensive.4.-Are ……………… books yours or mine?5.-How much is ……….. iPod?6.-Please, help me with …………. big boxes.7.-………… tea is very hot.8.-She lives in ........ high mountains.9.- ………. children over there are Japanese.10.- I’ll have ……… plate of spaghetti.11.- Hanna wants ……………seat near the window.Choose the correct option:1.-Are these sandwiches ready, yet? a) No,they aren’tb) no, they is
Xem thêm

3 Đọc thêm

English 2 tips to shop online

ENGLISH 2 TIPS TO SHOP ONLINE

Contents INTRODUCTION 2 BODY 3 I. Shopping online 3 II. Tips to shop online 3 1. Trust your instincts. 3 2. Be knowledgeable about webbased auctions. 3 3. Double check pricing. 4 4. Check the prestige of seller in the online environment. 4 5. Check the seller product information. 4 6. Find and read the privacy policy. 4 7. Review the return, refund, and shipping and handling policies as well as the other legal terms. 4 8. Make sure the Internet connection is secure. 4 9. Use the safest way to pay on the Internet. 5 10. Print the terms. 5 11. Insure the safe delivery of your item. 5 12. Inspect your purchase. 5 13. Use a good antimalware program 5 14. Optimize your PC’s security settings 5 15. Share payment information only with known or reputable vendors. 6 16. Use a credit card instead of a debit card 6 17. Use strong passwords 6 18. Check your statements often 7 III. The third is experiences for yourself 8 IV. Vocabulary 9
Xem thêm

14 Đọc thêm

TECH TALK SUPPLEMENTARY WORKSHEETS

TECH TALK SUPPLEMENTARY WORKSHEETS

Tech Talk Elementary6Complete the sentences with can’t or have to. [6 marks]1 It’s the wrong key – I ...... open the door.2 A: This electric drill doesn’t work.B: You ...... plug it in!3 I ...... get up for work at 6.30 every morning.4 You ...... park where there is a ‘No parking’ sign.5 In my country you ...... wear a seat belt in a car.6 You ...... drive on the left in England.7Complete the dialogue with the correct form of the Present Continuous. [8 marks]A: What (1) ...... (you do)?B: I (2) ...... (fix) the storeroom lights.A: Why?B: They’re broken and I (3) ...... (try) to work in there.A: Are you sure they (4) ...... (not work)?B: Yes. That’s why I (5) ...... (stand) on this ladder with a screwdriver in my hand.I (6) ...... (replace) this fuse here, you see. Try it now.A: Are you sure?B: Don’t worry, I know what I (7) ...... (do).A: Whoops! Now none of the lights in the building (8) ...... (work).8
Xem thêm

113 Đọc thêm

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng anh đề số 53

ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH ĐỀ SỐ 53

  Đề thi thử                                          Môn thi: Tiếng Anh Thời gian: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Part 1. Give the right tense and form of the verbs in brackets. (2ms) I (learn)(1) ………..lessons for the next exam every day . I (learn) (2) …………..…. English now. At 8 yesterday morning I (learn) (3) …….….. math . I ( learn) (4) ………….. literature tomorrow. Part 2. Give the right form of the verbs in the brackets. (0,5 m) 1. It  stopped ( rain) ………………… fifteen minutes ago. 2. My father  wants  me ( learn ) …………………. Japanese . Part 3. Complete the sentences. Use the correct preposititions. (0,5m) 1. She loves to watch the stars ……..night . 2. Ho Chi Minh City is different ………….Hanoi. Part 4. Complete the sentences. Use the correct connectives. (1m) 1. I saw that film , ……..he didn’t. 2. I  went to school ………………it was raining heavily. Part 5. Complete the each space with an appropriate word. (1m) People use the Internet for many _______(1)_________ : education , communication, entertainment and commerce . However , the Internet has limitations . It is not only _______(2)_____ and costly but also dangerous because of viruses and bad programs . Moreover , Internet users sometimes have to ______(3)______various risks such as spam and personal _____(4)_______leaking . Part 6. Read the text then answer the questions that follow. (1m) It is estimated that about 200 million people  use the Internet computer network around the world. The Internet allows people to work at home instead of travelling to work . The Internet allows business to communicate with customers and workers in any part of the world for a cost of a local telephone call . Email allows users to send documents , pictures and other data from one part of the world to another  at least 5 minutes . People can use the Internet to do the shopping . This saves a lot of time . It is possible to use the Internet for education – students may connect with their teachers from home to send or receive e-mail or talk their problems through “on line” rather than attend a class. Questions 1. What does the Internet allow people ? ………………………………………………………………………………………….. 2. Is the Internet a cheap way to communicate with   customers ? …………………………………………………………………………………………. 3. What can e-mail be used to do ? …………………………………………………………………………………………. 4. How long does it take to do the shopping on the Internet? ………………………………………………………………………………………….. Part 7: Join the sentences. Use the relative clause or the word in the bracket. (1m) Mary is good at maths. She sits next to me. Minh worked hard . He passed his exam  last month .( therefore) Part 8. Write the sentences using the given words. (2ms) 1. I / wish / he / come  / my birthday party / the moment. 2. English / speak / in the USA / Britain / Australia / other countries /  the world. 3. My mother / work  / Danang / five years . 4. If / I / be / you / I / not / buy / this book . Part 9. Read the first sentence and then complete the second sentence with the same meaning. (1m) 1. We use this room only on special occasions.. This room ......................................................................................................................... 2. Since the questions are very difficult  , he can ‘t  answer  them  . If ...................................................................................................................
Xem thêm

2 Đọc thêm

BÀI TẬP NHÓM MÔN HỌC NHẬP MÔN INTERNET ELEARNING

BÀI TẬP NHÓM MÔN HỌC NHẬP MÔN INTERNET ELEARNING

ĐỀ TÀI AnhChị và nhóm của mình hãy trình bày chi tiết về các trình duyệt Web phổ biến hiện nay? Nhận xét, đánh giá về thị phần sử dụng của các trình duyệt này trên thế giới và tại Việt Nam? Mục Lục I. Tổng quan các trình Web phổ biến hiện nay 2 II. Giới thiệu về các trình duyệt web phổ biến hiện nay 2 1. Firefox 2 1.1 Giới thiệu 2 1.2 Tính năng 3 1.3 Ưu điểm và nhược điểm của trình duyệt 3 2. Internet Explorer 4 2.1 Giới thiệu 4 2.2 Tính năng 4 2.3 Ưu điểm và nhược điểm của trình duyệt 5 3. Google Chome 6 3.1 Giới Thiệu 6 3.2 Tính năng 6 3.3 Ưu điểm và nhược điểm của trình duyệt. 6 4. Opera 7 4.1 Giới thiệu 7 4.2 Tính năng 8 4.3 Ưu điểm và nhược điểm của trình duyệt. 8 5. Safari 8 5.1 Giới thiệu 8 5.2 Tính năng 9 5.3 Ưu điểm và nhược điểm của trình duyệt 9 III. Thị phần sử dụng của các trình duyệt web trên thế giới và tại Việt Nam 10 1. Theo Shareholic 10 2. Dữ liệu thống kê thị phần sử dụng trình duyệt web trên thế giới và Việt Nam 12 IV. Kết Luận 13 I. Tổng quan các trình Web phổ biến hiện nay Trước tiên ta phải hiểu trình duyệt Web là gì: là một phần mềm ứng dụng cho phép người sử dụng truy cập xem và tương tác với cá loại văn bản, hình ảnh, video, nhạc và các loại thông tin khác thường là một trang web trên một website trên mạng toàn cầu hoặc mạng cục bộ. Văn bản và hình ảnh trên một trang web có thể chứa liên kết tới các trang web khác của cùng một website hoặc website khác. Trình duyệt web cho phép người sử dụng truy cập các thông tin trên một trang web một cách nhanh chóng và dễ dàng thông qua các liên kết đó. Trình duyệt web sử dụng định dạng HTML để hiển thị, do vậy các trang web khác có thể hiển thị khác nhau với các trình duyệt khác nhau. Hiện nay, có rất nhiều các trình duyệt web trên máy tính cũng như trên các thiết bị di đông. Nhưng các trình duyệt web phổ biến nhất trên thế giới vẫn là Internet Explorer(Microsoft), Chrome (Google), Firefox (Mozilla), Safari (Apple) và Opera (Opera Software) và nhiều trình duyệt khác. Sau đây là 05 trình duyệt thường sử dụng trên thế giới và tại Việt Nam chúng ta cùng tham khảo những mặc tích cực và hạn chế của các trình duyệt.
Xem thêm

16 Đọc thêm

UNIT 11 BT MLH 11 KEY BÀI TẬP MAI LAN HƯƠNG LỚP 11

UNIT 11 BT MLH 11 KEY BÀI TẬP MAI LAN HƯƠNG LỚP 11

UNIT 10SOURCES OF ENERGYII.Complete the sentence with the correct form of the verb in thebox.exhaustrelease alternateresearchrelatesupplyrenew polluteharmfinite1. Coal, gas and oil are non-renewable forms of energy that can not bereplaced after used.2. The nuclear plant provides a fifth of the nation's energy supplies.3. Solar energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe.4. Increased consumption will lead to faster exhaustion of our naturalresources.5. Electricity companies were criticized for failing to develop alternativeenergy sources.6. Oxygen from the water is released into the atmosphere.7. Fossil fuels will be exhausted within a relatively short time.8. How to make full use of these sources of energy is a question forresearchers all over the world.9. These pesticides are environmentally harmful.10. Water power provides energy without pollution.III.Replace the relative clauses by an infinitive or infinitive phrase.1. He was the first man who left the burning building.He was the first man to leave the burning building.
Xem thêm

2 Đọc thêm

MSA5TCD95S 14 ENG AND TRANS MOUNT

MSA5TCD95S 14 ENG AND TRANS MOUNT

2) Be sure not to damage coated surfaces of bodypanels with tools or stain seats and windows withcoolant or oil . Place a cover over fenders, as required,for protection .4ENGINE AND TRANSMISSION MO UNTI NG SYSTEM2. EngineA: REMOVAL1 . Set the vehicle on lift arms .2 . Move damper, and open front hood fully .3 . Release fuel pressure .4 . Disconnect battery ground cable .5 . Remove under cover, and Drain coolant .6 . Remove cooling system .7 . Collect refrigerant, and remove pressure hoses .8 . Remove air intake system .9.10.11 . Disconnect harness connectors and hoses .12 . Remove canister and bracket .13 . Remove exhaust system .14 . Disconnect power steering hoses from gear box .15 . Disconnect ATF cooler hoses.16 . Remove nuts, which hold lower side of engine to transmission,and install lower side of starter .17
Xem thêm

29 Đọc thêm

13808 ACT THE RECIPE

13808 ACT THE RECIPE

Act the recipeBanana MuffinsThis is what you need.:100 g plain flour2 teaspoons of baking powder50 g sugar25 g raisins1 banana25 g soft margarine1 egg6 tablespoons of milk9 deep paper cake cases.This is how you do (act the recipe)1. Set the oven at 200 degrees C.2. Grease the paper cake cases.3. Mix the flour, baking powder, sugar and raisins in a bowl.4. Peel the banana5. Cut the banana into pieces and put them on a plate.6. Mash the bananas with a fork until it’s smooth.7. Add the mashed bananas to the dry ingredients in the bowl.8. Add margarine and egg (remember to wash your hands afterwards)9. Use a wooden spoon to mix all the ingredients.10. Add about half of the milk and beat well.11. Beat in the remaining milk.12. Use 2 teaspoons to put the mixture into the paper cases.13. Bake the muffins for 20-25 minutes.14. While the muffins are cooking, get out a wire rack.15. When the muffins are baked, turn off the heat.16. Use oven gloves to remove the baking plate from the oven.17. Place the plate on the wire rack.
Xem thêm

2 Đọc thêm

KIỂM TRA TRÌNH ĐỘ TIẾNG ANH TRÌNH ĐỘ A CÓ ĐÁP ÁN

KIỂM TRA TRÌNH ĐỘ TIẾNG ANH TRÌNH ĐỘ A CÓ ĐÁP ÁN

Câu 1: Both Tom _ Mary are students. Chọn câu trả lời đúng • A. so • B. nor • C. and • D. with Điền vào chỗ trống: Câu 2: Are you interested ______learning English? • A. along • B. with • C. in • D. of Câu 3. If he _______ me, Ill be ready to help him. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi • A. ask • B. to ask • C. asks • D. will ask Câu 4. ____ it was raining hard, he went out without a raincoat. • A. Although • B. Despite • C. However • D. In spite of Câu 5. The Medical Center is close _______ the school. • A. to • B. from • C. next • D. at Câu 6. The seed heads of teasel plants raise the nap on coarse tweed cloth ……………. than do the machine tools invented to replace them. • A. more efficiently • B. efficient more • C. efficient • D. most efficient Câu 7. :Laura ______ in Boston. • A. was born • B. were born • C. are born • D. born Câu 8. The plane _____ has just taken off is an hour late. • A. it • B. what • C. which • D. who Câu 9. When we arrived_____ the station, the last train had just gone. • A. in • B. from • C. for • D. at
Xem thêm

8 Đọc thêm

COMPLAIN LETTER USED FOR WRITING SKILL PRACTISE

COMPLAIN LETTER USED FOR WRITING SKILL PRACTISE

Dear Sir, I am writing today to bring to your attention a serious issue I had with the poor customer service and faulty product I received from your company. On July 9, 2014 I bought a mobile phone from your store for 100. A few days after purchasing it, I discovered that it had a problem with its screen. It stopped displaying the content several times. Next, it shut down unexpectedly. I checked the user manual and followed all the steps listed, but nothing helped. The mobile phone appeared to be faulty and is not of satisfactory quality. I returned to your store with the product and spoke to your company’s representative, Mr. John, one week ago. However, my mobile phone has not been repaired yet. I am also concerned with the lack of understanding I received from him. I don’t know if he misunderstood my request, but he refused to let me speak to you. I felt he acted very unprofessional. I really had a negative experience with your staff member. I request your assistance in resolving this problem. I would be grateful if you replace my product with one which is working properly. Enclosed is a copy of my sale receipt and the warranty card. Besides, I think an apology from Mr. John is appropriate. I look forward to receiving a suitable proposal for settlement of my claim. I would welcome the opportunity to discuss matters further. If I can supply any further information, please call me at 0979 778 779 or by mail at bigbear123gmail.com at anytime. Yours faithfully,
Xem thêm

1 Đọc thêm

AS NZS 1596 1997 AMDT 1 1999 STORAGE AND HANDLING OF LIQUEFI

AS NZS 1596 1997 AMDT 1 1999 STORAGE AND HANDLING OF LIQUEFI

(d)Where any opening into the building is below the level of the cylinder’s pressurerelief valve, the nearest cylinder shall be at least 1 m away, measured horizontally.(e)Where a cylinder is installed beneath a window, the distance between the top ofany cylinder valve and the bottom of the window’s opening shall be at least thatspecified in Figure E2 or E3 of Appendix E.Page 51 Figure 6.1Delete the Figure and replace with the following:NOTES:1 Cylinders in groups need not be manifolded. They may supply different installations.2 Additional requirements apply if the cylinders are fitted in situ (see Clauses 6.4.8 and 10.12.4).3 See Table 6.1 for separation distances to protected places, public places, railway lines andignition sources.FIGURE 6.1DISTANCES BETWEEN CYLINDER GROUPSAMDTNo. 1APR.1999Page 51 Clause 6.4.7, title
Xem thêm

12 Đọc thêm

UNIT 7 TEACHER’S HANDOUT Free time

UNIT 7 TEACHER’S HANDOUT FREE TIME

PART 1: VOCABULARY I. Match the pictures with the activities II. Complete the following sentences with the given words in the box. meeting studying dancing going playing chatting watching going swimming reading 1. He likes……………………….…. to the cinema with his girlfriend. 2. She loves ………………………… out for dinner. 3. I don’t like ……………………………… thick books. 4. My sister hates …………………………….. maths. 5. She loves …………………………..…….. new people. 6. Peter doesn’t like ………………….……… computer games. 7. Do you like ………………………. TV. 8. Mary enjoys ……………………. on the internet. 9. We like going ………………………………. in summer. 10. She is not a dancer but she loves ………………………
Xem thêm

4 Đọc thêm

29277 PUBLIC BUILDINGS AND PLACES VOCABULARY EXERCISE

29277 PUBLIC BUILDINGS AND PLACES VOCABULARY EXERCISE

PUBLIC BUILDINGS : Find the name of these places1. A place where you buy books: .................................2. a place where passenger trains stop on a railway line, typically with platforms andbuildings .................................3. a building used for public Christian worship .................................4. The headquarter of firemen: .................................5. a large public garden in a town, used for recreation .................................6. a place where people pay to sit and eat meals .................................7. a theatre where you can see films .................................8. A place where there are many different shops .................................9. a building where you can see objects of historical, scientific, artistic, or culturalinterest .................................10. A place where you can send a letter: .................................11. A place with internet connection .................................12. The store of money .................................13. A place where you can borrow books .................................14. A place where you can buy bread and cakes .................................15. A self-service shop where you can buy food or householdgoods .................................16. A place where you can report a theft .................................17. An institution for educating children .................................18. A place where you can buy medicinal drugs .................................19. An establishment where you can drink beer and other drinks .................................20. A restaurant where you get your meal very quicly ..................................
Xem thêm

1 Đọc thêm

20849 READING TEST

20849 READING TEST

Effects of TechnologyModern Technology has had a tremendous effect on the lives of people and their entertainmenthabits. Today, the Internet has undergone a phenomenal global growth. It has become such animportant data-gathering and communication source that few can't afford to ignore. The Netencircles the globe.Young people spend a lot of time on their computers because it’s exciting and they have found inthe Net new ways of meeting a basic human need: the desire to communicate with other people. Email sends electronic messages from one person to another – like letters, but capable of crossing theAtlantic in 15m. File transfers move bulk data from one computer to another with these capacities,the Internet becomes post office, printing press and meeting-place all in one.Some people are making a fortune in cyberspace. Most companies have their own websites; othersexist only on the Internet. They are something called “dot com” companies. Some of the mostsuccessful Net entrepreneurs are teenagers who are still at school. They are called internet nerds.To become a successful entrepreneur all you need is: to start a webpage of your own, have a goodidea for a business, think of a catchy name and find someone to lend you money. And remember!English is the most used business language!A. Read the text and say if the following statements are True or False. Correctthe false ones.1. The Internet doesn't interfere at all with people’s lives._______________________________________________________________2. The English language is not necessary to be successful on the Net._______________________________________________________________B. Complete the following sentence with the ideas from the text:1. Nowadays the Internet has become tremendously ______________________________________________________________________________________.C. Answer the following questions, using your own words as far aspossible and expressing your point of view:1. what is so exciting about the net? ________________________________________________________________________________________________.
Xem thêm

2 Đọc thêm

MỘT SỐ BÀI TẬP TỪ VỰNG TIẾNG ANH

MỘT SỐ BÀI TẬP TỪ VỰNG TIẾNG ANH

Một số bài tập Từ vựng tiếng Anhtheo chủ đề + Đáp ánChủ đề: Education PRACTICE TEST 1:I. Match the word in column A with its meaning in column BAB1. education2. Literacy3. skill4. knowledge5. curriculum6. qualification7. educationalist8. academic9. program10. profession a, expert in educational methodsb, ability to do something wellc, occupation that requires advanced education and trainingd, professional at a college universitye, the material is used to teach at school, collegef, subjects included in a course of study or taught at a particular school, college g, training and instruction designed to give knowledge and developing skill (for children at school, college), etc.h, qualifying or becoming qualifiedi, ability to read and writej, understanding 1._____ 2._____3._____4._____5._____6._____ 7._____8._____9._____10.____II. Fill in the blanks using the words provideddevelopmenttargetdesignedset outcommittedchildrenrepresentativesupportqualityencourageThe Government is (1)………………. to high quality nursery education, child care and family (2) ……………….. By April 1998, all local authorities in England and Wales will have an early year (3) ……………….plan (EYDP) drawn up in discussion will locally (4) ………………. Early year development partnership. There will (5) ……………….how every fouryearold will have access to a free, high (6) ………………. nursery place as well as setting (7) ………………. for the expansion of places for threeyearold. EYDP will also (8) ……………….the integration of other earlyyears services, such as child care,(9) ……………….to meet the needs of parents and (10) ………………..III. Complete the sentences with the correct form of the words in capital letters in parentheses1. (EDUCATE) ……………….provision in England, Wales and Scotland is part of the local government structure. 2. Local authorities are responsible for the (DELIVER) ……………….of education to the majority of children between the ages of five and sixteen. 3. Special schools are provided by local Education Authorities for certain children with (EDUCATE) ……………….need. 4. The Government’s concern is to (SURE) ……………….the best possible quality of teaching and learning in every school. 5. Each school provides students with a (BROAD) ……………….of knowledge, skills and values in the key learning areas. 6. International students have met (ADMIT) ……………….requirement for Oklahoma State University. 7. In the past school years, the preschool sector has been more and more (STABLE) and developed. 8. Curtin Business School is one of the largest and most (INNOVATE) ……………….business school in the region. 9. Curtin has one of the largest and most (COMPREHEND) ……………….health science facilities in Australia and the Asia Pacific region. 10. All school will be changed to improve and must take (RESPONSIBLE) ……………….for raising their own standards. IV. Read the following text carefully and choose the best answer for each numdered blank by circling the letter A, B, C, or D. As a (1) ………………. For compulsory schooling (generally from age 5) the UK aims to provide high quality (2) ………………. For all 3 and 4year olds whose parents want it. Local Authority are (3) ……………….to work in partnership with the (4) and private sectors to extend provision, secure high, (5) ……………….standards and ensure that parents’ needs for childcare alongside early education are (6) ……………….. In England, a network of early (7) ……………….centers has been established to spread good (8) ………………. In teaching and learning. In Scotland, preschools establishments work to a national curriculum framework for children in their preschool year. In the UK, rigorous (9) ………………. Of schools by external organizations is now accompanied by and increasing emphasis on (10) ………………. Selfevaluation by schools themselves. Reports on individual schools are made available to the public. 1. A. prepareB. PreparingC. Preparation D. Preparatory2. A. education B. teaching C. training D. developing3. A. Courage B. encourage C. encouraged D. courageous4. A. volunteerB. Voluntary C. involuntaryD. volunteering 5. A. qualify B. qualified C. qualification D. quality6. A metB. meeting C. seeD. seen7. A. establishing B. established C. setD. setting8. A. aimB. practice C. ideaD. value9. A. inspectB. inspectingC. inspection D. inspector 10. A. systematic B. Precise C. exact D. accurate PRACTICE TEST 2I. Match the words in column A with its meaning in column B.AB1. approach 2. intellect3. professional4. methodology 5. improvement 6. experience 7. application8. occupation9. motivate10. stimulate a, action of a process of improvingb, knowledge or skill acquired from seeing and doing thingsc. employmentd, of or belonging to a profession e, sets of methods used in doing something f, way of dealing with teachingg, power of the mind to reason and acquire knowledge h, act of putting a theory, discovery i, inspire j, arouse the interest and excitement 1…… 2…… 3….. 4…… 5…… 6……. 7……. 8…….. 9……. 10…….II. Fill in the blanks using the words provided. Reportsimprovement comprehensive improve StandardsschoolsfailingarrangementresponsibilityinspectedIn England, the Office for (1) ………………in Education (OFSTED) has (2) ………………for school inspection and inspection of Local Education Authorities. All State schools are (3) ……………… every 6 years or more frequently where (4) ………………are identified as weak or (5) ……………… Underperforming schools must implement a program or (6)……………… In England only, schools unable to (7) ………………are closed. Where places are needed a new “fresh start” school is opened. Broadly similar (8) ……………… are in place in Wales and Northern Ireland. In Scotland, HM (Her Majesty’s) Inspectors of Schools are responsible for (9) ………………inspection program and publish Summary (10) ……………… on standards every three years. III. Complete the sentences with the correct form of the words in capital letters in parentheses. 1. Primary responsibility for maintaining the standards and (REPUTE) ………………of higher education rests with the academy community. 2. Training is usually aimed at providing skills and knowledge (APPLY) ……………… to a particular job or occupation. 3. The qualifications each offer the prospect of (PROGRESS) ………………into higher education at work. 4. The curriculum is based on national guidance to schools, which includes national (ATTAIN) ……………… targets. 5. The major obstacle to the (IMPLEMENT) ……………… of the communicative approach is class size and the teaching schedule. 6. Teachers and students focus on (METHODOLOGY) ………………issues and the development of research techniques. 7. Students are able to focus on one of areas of (SPECIALIZE) ………………by choosing their major and electives in many related areas. 8. Central to (PEDAGOGY) ………………practices in Vietnam is the traditional view of the teacherstudent relationship. 9. Schools offer a wide choice of subjects to suit every student’s learning needs and (ABLE) ………………10. Teachers are seen as (FACILITATE) ………………, helpers and resources. IV. Read the following text carefully and choose the best answer for each numbered blank by circling the letter A, B, C, or D. Schools are access to rich sources of data about 1) ……………and cannot set targets for (2) ………………against objective standards, UK systems for (3) ……………… the quality of schools and for school (4) ………………planning are of considerable (5) ………………internationally. For example, the Universities of London and Strathclyde have undertaken an (6)………………study of improving school (7) ………………through a range of (8) …………to selfevaluation. In Scotland, (9) ……………… selfevaluation os taking root in schools based on 33 performances indicators in the HMI (Her majesty’s Inspectors) (10) ……………… How Good is Our School? 1. A, performance B, performing C, reformative D, perform2. A, developingB, developmentC, improvementD, improving3. A, evaluatingB, evaluation C, assessing D, Assessment4. A, developing B, developmentC, enhancing D, enhancement 5. A, interest B, interesting C, surprise D, surprising6. A, extend B, extending C, extensiveD, extension7. A, influent B, influenceC, effective D, effectiveness8. A, methodsB, approaches C, techniques D, ways9. A, mainB, chief C, systematic D, important10. A, publication B, bookC, journal D, newspaperPRACTICE TEST 3I. Match the word in column A with its meaning in column BAB1. motivational2. facility 3. interaction4. communication5. accuracy 6. comprehensive 7 assessment8. evaluation9. accreditation 10. flexibility a, precision or exactnessb, that can be understood fullyc, of or belonging to stimulating the interestd, the act of willing and able to change according to different circumstancese, equipment or aidsf, certifying of a prescribed qualityg, assessment, forming an idea of the valueh, evaluation of opinioni, act of communicating j, cooperation between somebody something 1…… 2…… 3….. 4…… 5…… 6……. 7……. 8…….. 9……. 10…….II. Fill in the blanks using the words provided. administration expertisedevolved assurancemonitoringqualifications regulates national partnership frameworkThe UK school system is highly (1) ……………… State schools manage their own staff and budgets. LEAs (Local Education Authorities) operate in (2) ………………with their local schools and finance them through a fair funding formula. Government (3) ………………thee whole system, through organizing (4) ………………inspection systems, arrangements for (5) ………………and curriculum design and quality (6) ………………of initial teacher training. In this (7) ………………, UK schools have developed considerable (8) ……………… in resources management and LEAs have expertise in qualityassured (9) ………………of their local schools. Several LEAs have well established links with regional (10) ………………internationally. III. Complete the sentences with the correct form of the words in capital letters in parentheses. 1. Teachers create activities that engage students in meaningful (INTERACT) ………………2. The (COMMUNICATE) ……………… approach has focused us to reexamine not only how we elicit student talk, but also how we respond to it. 3. The (EMPHASIZE) ……………… in language teaching and learning is on the communicative nature of language, in new discoveries. 4. (DEVELOP) ……………… students’ communicative oral skills is one of the most important goals in language teaching. 5. Students often exchange ideas and make (CORRECT) ……………… or improvements in a collective composition. 6. Students working with faculty members gain (PRACTICE) ……………… experience and have opportunities to be involved 7. The University has provided (INNOVATIVE) ……………… education since 1998. 8. Many fulltime students draw (ENROLL) ……………… from the United States, Germany, France, Russia, and Australia. 9. The college board is a nonprofit higher education (ASSOCIATE) ……………… that owns the SAT (Scholastic Aptitude Test). 10. To be chosen, students must show (EXCEL) ……………… in mathematics and reading and writing skills. IV. Read the following text carefully and choose the best answer for each numbered blank by circling the letter A, B, C, or D. Accreditation is a system for setting national standards of (1)……………… in education. The US is unique in the world because its (2) ………………system is not administered by the government, but rather by the committees of (3) ……………… and private agencies like the Kiddle State Association of Colleges and Secondary Schools and the Society of Engineers. Before registering to study in any (4) ……………… institution in the US, a student should (5) ……………… certain that the institution is accredited in order to assure that the school has a (6) ……………… standard of organization, instruction, and (7) ………………support. Foreign students should be particularly careful to check an institution’s accreditation because other governments or future (8) ……………… may not recognize a degree earned from a school that has not received accreditation. If a college is (9) ………………, catalogs and brochures will usually indicate the accreditation status. If you are not sure about a certain school, do not hesitate to check its (10) ……………… with an education officer at the nearest US embassy. 1. A, qualifyB, qualified C, qualificationD. quality2. A, accredit B, accrediting C, accredited D, accreditation3. A, educate B, education C, educatorsD, educational4. A, educate B, educational C, educationallyD, educationist5. A, makeB, feelC, thinkD, keep6. A, recognizeB, recognizing C, recognized D, recognition7. A, financial B, financiallyC, financingD, finance8. A, employeeB, employeesC, employerD, employers9. A, accredit B, accrediting C, accreditedD, accreditation10, A, reputeB, disreputeC, reputationD, reputationalPRACTICE TEST 4I. Match the word in column A with its meaning in column BAB1. examination2. adaptable3. competitiveness 4. supervision 5. experienced 6. consultation7. competence8. administration9. theoretical10, satisfaction a, concerned with a theory of a subjectb, having experiencec, supervising or being supervised.d, administratinge, feeling od contentment f, able to adapt oneselfg, act of examining h, consulting or being consultedI, being competentj, having a strong urge to win 1…… 2…… 3….. 4…… 5…… 6……. 7……. 8…….. 9……. 10…….II. Fill in the blanks using the words provided. graduated depending Maintenance incomefeeeducationfinancialinitialbenefitacademic The Government has given an 1 ……………… response and agrees with the National Committee of Inquiry that the cost of higher 2 ……………… should be shared between those who 3 ……………… from it. From the beginning of the 1998 4 ……………… year, the Government plants to introduce a tuition 5 ……………… of £1,000 per year – representing a quarter of the average cost of a course. Tuition will continue to be fee for students from lower 6 ……………… families, but other fulltime students will pay up to £1,000 per year, 7 ……………… on parental income. Loans will not be available for tuition fees. 8 ……………… grans for British students will be phased out. The Government will continue to provide 9 ……………… support, means tested against parental income, but it will be repayable by students when they have 10 ……………… and are in work earning a sufficient level of income. III. Complete the sentences with the correct form of the words in capital letters in parentheses. 1. The college has an excellent reputation in academic results and (VOCATION) ……………… education.2. Some researcher have already investigated classroom settings under two (COMPLEMENT) ……………… viewpoints: social interaction and language. 3. The staff are fully (QUALIFY) ……………… professionals, committed to the success of the students. 4. The college emphasize (TOLERANT) ………………, selfesteem and leadership, and promotes informed and responsible decision making. 5. In a supportive, (STIMULATE) ……………… environment students receive coeducational secondary schooling through an extensive and challenging curriculum. 6. Students will find the educational choice which is right for them and that they will have strong (CONSIDER) ……………… to joining the international community of college. 7. Lectures are carefully selected for their technical and linguistic (PROFICIENT) ………………, and their working experience. 8. One possibility for measuring the (AUTHENTIC) ……………… of the lecture’s spoken English is with reference to lecturing styles.9. Communicative Language Teaching (CLT) is a teaching methodology that emphasizes fluency over (ACCURATE) ………………10. (PRACTICE) ……………… and applicability to specific teaching situations are factors of success in educational reform. IV. Read the following text carefully and choose the best answer for each numbered blank by circling the letter A, B, C, or D. The Teacher Training Agency currently 1 ……………… the funding for initial teacher training (ITT). It also 2 ……………… institutions offering ITT courses and acts as a source of information and advice on teaching as a 3 ………………. In Scotland, initial teacher training is 4……………… by the Scottish Higher Education Funding Council. All teachers in England, Wales and Northern Ireland are formally 5 ……………… over a twoyear cycle to assist their 6……………… development and to improve the quality of 7 ……………… for pupils. The Government is currently reviewing the current 8 ……………… arrangements. There is no statutory appraisal in Scotland. However, the Government is 9 ……………… to ensure all education authorities operate affective system of staff 10 ……………… and review. The current appraisal guidelines are being reviewed at the Scottish Office plans to issue new guidelines. 1. A, administer B, administers C, administrativeD, administration2. A, accreditsB, accreditationC, agreesD, agreement3. A, careerB, jobC, occupationD, profession4. A, offered B, given C, fundedD, benefited5. A, appraiseB, appraisingC, appraisalD, appraised 6. A, professor B, professionC, professorshipD, professional7. A, educatingB, education C, educationalD, educator8. A, appraise B, appraising C, appraisalD, appraised 9. A, committed B, agreedC, determinedD, accepted10. A, developB, developmentC, enhanceD, enhancementPRACTICE TEST 5 I. Match the word in column A with its meaning in column BAB1. appreciation2. matriculation3. exemplary4. advocacy5. vocational6. aspiration7. perseverance8. psychology9. proficient10. advancementa, of a strong feeling of concerning the qualificationsb, strong desire or ambitionc, understanding and enjoymentd, action o advancinge, enrolling at a college or universityf, giving of supportg, serving as an exampleh, continued steady effort to achieve an aimI, science or study of the mind and how it functionsj, able to do something in a skilled or an expert way 1…… 2…… 3….. 4…… 5…… 6……. 7……. 8…….. 9……. 10…….II. Fill in the blanks using the words provided. expertiseeducationassessmenttechnologyestablishmentapplicationsprosperityconcentratedresearcherssupportedThe Government believes that a worldclass science base is vital to Britain’s national 1……………… The quality of university research is assessed every four years in a national research 2 ……………… exercise. This should ensure that higher education funds are 3……………… on excellent research departments with proven track records, while still allowing young 4……………… new lines of research to be 5………………Over 40 science, business, and research parks have been set up by higher 6……………… institutions to promote the development and commercial application of advanced 7 ……………… They enable business to have ready access to the research 8 ……………… of university staff.The LINK scheme encourages business and higher education 9……………… to work together on government financed research with potential industrial 10 ………………III. Complete the sentences with the correct form of the words in capital letters in parentheses. 1. It is said that (CENTRED) ……………… has been applied successfully to teching practice methodology. 2. TESOL classrooms are considered holistically from (PEDAGOGY) ………………, cultural and psychological perspectives. 3. It is claimed by cognitive psychologists meaning, understanding, and knowing are significant data for (PSYCHOLOGY) ……………… study. 4. The university maintains a modern facility with highly skillful doctors and specialists nursing staff available for (CONSULT) ……………… 5. The (PROGRESS) ……………… of study through levels of Curtin qualifications varies depending on the entry requirements set by the relevant school. 6. We believe in encouraging the language (AQUIRE) ……………… and personal progress of students in an atmosphere of support, openness and understanding. 7. The college provides a (COMPREHEND) ……………… and inclusive curriculum to assist in the realization of each student’s potential.8. At years 11 and 12, emphasis is on breadth of choice and the capacity for all students to satisfy their career and further (EDUCATE) ……………… acquisition. 9. The detailed analysis of classroom (INTERACT) ……………… results from practical activities. 10. Predictive hypotheses produced by researchers or (THEORY) are similarly dependent of classroom practice for their validation and usefulness. IV. Read the following text carefully and choose the best answer for each numbered blank by circling the letter A, B, C, or D. Training is 1 ……………… from a wide range of private and public sector providers and funding structure encourage training providers to be 2……………… to the market. Access to training is available irrespective of age, while developments in open access and 3 ……………… learning enable employers and individuals to meet their training 4……………… in a wide variety of settings.The Government’s main role is to provide guidance and to fund an 5 ……………… framework at national, sectorial and local level in which training 6……………… can be taken. It is also funds workrelated training, especially for young people, unemployed people and people with 7 ……………… or special needs. Similar arrangements are made in Scotland, Wales, and Northern Ireland. 8 ……………… is usually aimed at providing skills and knowledge 9……………… to a particular job or occupation. The majority of all workrelated training is provided or paid for by employers for their own 10 ………………1. A, available B, famous C, proud D, educational2. A, responsible B, responsive C, suitable D, relevant3. A, distant B, distanceC, farD, remote4. A,, purposesB, aimsC, needsD, targets5. A, institute B, instituting C, institution D, institutional6. A, decideB, decisiveC, indecisiveD, decisions7. A, employedB, unemployed C, employerD, employee8. A, Training B, EducatingC, EducationD, Development9. A, apply B, appliedC, applicableD, application10. A, employeesB, employersC, employmentD, unemploymentANSWER KEY (ĐÁP ÁN)Practice Test 1I. 1, g. 2, i. 3, b. 4, j. 5, f. 6, h. 7, a.8, d. 9, e. 10, c.II. 1. committed 2. support 3. development 4. representative 5. set out 6. quality 7. target8. encourage9. designed10. childrenIII.1. Educational2. delivery 3. educational4. ensure5. breadth6. admission7. stabilized 8. innovative9, comprehensive 10, responsibilityIV. 1, C. 2, A. 3, C. 4, B. 5, D. 6, A. 7, B.8, B. 9, C. 10, A.Practice Test 2I. 1, f. 2, g. 3, d. 4, e. 5, a. 6, b. 7, h.8, c. 9, i. 10, j.II. 1, Standards2, responsibility3, inspected4, schools5, failing 6, improvement7, improve8, arrangements9, comprehensive10, ReportsIII. 1, reputation 2, applicable 3, progression4, attainment5, implementation 6, methodological 7, specialization8, pedagogical 9, abilities10, facilitatorsIV. 1, A. 2, D. 3, C. 4, B. 5, A. 6, C. 7, D.8, B. 9, C. 10, A.Practice Test 3I. 1, c. 2, e. 3, j. 4, i. 5, a. 6, b. 7, h.8, g. 9, f. 10, d.II. 1, devolved2, partnership 3, regulates4, national5, qualifications6, assurance7, framework 8, expertise9, monitoring10 administration.III. 1, interaction2, communicative3, emphasis4, Developing5, corrections6, practical 7, innovative8, enrollment9, association10, excellence IV. 1, D. 2, D. 3, C. 4, B. 5, A. 6, C. 7, A.8, D. 9, C. 10, C.Practice Test 4.I. 1, g. 2, f. 3, j. 4, c. 5, b. 6, h. 7, i.8, d. 9, a. 10, e.II. 1, initial 2, education3, benefit4, academic5, fee6, income7, depending8, Maintenance9, financial 10, graduatedIII. 1, vocational2, complementary3, qualified4, tolerance5, stimulating6, consideration7, proficiency8, authenticity9, accuracy 10, PracticalityIV. 1, B. 2, A. 3, A. 4, C. 5, D. 6, D. 7, B.8, C. 9, A. 10, B.Practice Test 5I. 1, c. 2, e. 3, g. 4, f. 5, a. 6, b. 7, h.8, i. 9, j. 10, d.II. 1, prosperity 2, assessment3, concentrated4, researchers5, supported 6, education7, technology8, expertise 9, establishments 10, applicationsIII. 1, centredness2, pedagogical3, psychological4, consultation5, progression 6, acquisition 7, comprehensive8, educational9, interactions10, theoristsIV. 1, A. 2, B. 3, B. 4, C. 5, D. 6, D. 7, B.8, A. 9, C. 10, A.
Xem thêm

21 Đọc thêm

INTERVIEW WITH A FAMOUS EXPLORER FILL IN THE CORRECT TENSES T 17

INTERVIEW WITH A FAMOUS EXPLORER FILL IN THE CORRECT TENSES T 17

at the age of 17 I _____________________ (arrive) in Africa!InterviewerYou _____________________ (travel) to the most interesting countries in theworld. ____________________________ (you, ever, have) any frighteningexperiences?Sir GuyOh yes, lot’s of themInterviewerWhich _____________________ (be) your most frightening?Sir GuyPerhaps it __________________(be) one night in India in 1942. Somethingreally frightening _____________________ (happen). It ______________(be)about ten o’clock and I ________________(be) in bed. I_____________________ (hunt) all day and so I _____________________(feel) very tired. I _____________________ (just blow) out my candle when I_____________________ (feel) something heavy sitting on my feet. When I_____________________ (light) my candle, I _____________________ (can)hardly believe my eyes: a tiger _____________________ (sit) on my bed!InterviewerMy goodness! Is that story really true, Sir Guy?
Xem thêm

2 Đọc thêm

BÀI TẬP MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 (24)

BÀI TẬP MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 (24)

BÀI TẬP TRẮC NGHIỆM TIẾNG ANH LỚP 6 UNIT 9 THEBODYChoose the correct answer.1. Replace the underlined words with an appropriate pronoun.Their children are very lovely.A. WeB. TheyC. HeD. You2. ______ English at the moment?A. Do you studyB. Are you studyingC. What do you do?D. How do you do?3. - ______- That’s Jill, my classmate.A. What’s that?B. Who’s that?C. What are those?D. Who are they?4. Susan ______ long hair.A. not haveB. isn’t haveC. doesn’t haveD. not has5. Which word contains a different sound from the others?A. meanB. weatherC. headD. ready6. – How are your friends?
Xem thêm

3 Đọc thêm

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2014 THCS Gia Trung

ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH NĂM 2014 THCS GIA TRUNG

ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 THPT MÔN ANH NĂM 2014 - THCS GIA TRUNG I. Choose the word with the different pronunciation of the underlined part. 1. A. blanket         B. fashion        C. champagne         D. material 2. A. children         B. chair            C. machine                D. chest 3. A. disappointed        B. reduced      C. celebrated      D. needed 4. A. energy           B. eruption         C. extensive          D. replace 5. A. hour              B. house          C. hot                     D. head II. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best completes each sentence. 6. We used to ……….past the market on the way to school. A. walk           B. walked           C. walking            D. have walked 7. Remember to turn ……….the light when leaving the office. A. off             B. on                 C. down               D. in 8.Ho Chi Minh Cityis the ……….one in the country. A. larger         B. large             C. largest              D. largely 9. Some of my friends are going ……….the shore collecting garbage. A. along           B. apart            C. ahead               D. upon 10. We are ……….that the people have spoiled the beach. A. disappointing  B. disappointed    C. disappointedly D. disappointingly 11. Have you ever ………a letter to the local authorities to complain about the public transport in your town? A. wrote           B. writing             C. write                D. written 12. When are you ………vocation with your family, Lan? A. on                B. by                C. with                   D. to 13. If you ………late, you wouldn’t finish your work. A. come           B. coming           C. to come            D. came 14. Huong wishes she ………free time to visit her close friend in hospital. A. to have        B. have                 C. had                 D. having 15. I think I’ve lost my new hat. I’ve ………it everywhere but I can’t find it. A. looked out           B. looked in         C. looked on         D. looked for 16. Hong failed the last test. ………she has to do the test again. A. However            B. Although            C. Therefore            D. Because 17.Hueis not ………with her test result even though she’s got good marks. A. satisfied          B. satisfying          C. satisfactory         D. satisfaction 18. The earthquake inKobein 1995 ………severe damage. A. made              B. created           C. caused            D. worked out III. Choose one suitable word to complete each of spaces in the following passage. members, day, food, prepare, together, celebration, clean Tet, the lunar new year holiday, is the most important (19) ………………..for Vietnamese people. It is a time for families to (20)………………..and decorate their homes and enjoy special (21)………………..such as sticky rice cakes. That is also a special occasion for family (22)………………..living apart to have free time to get (23)………………..or visit their relatives, friends, acquaintance who they can not see all the year round because of their business. IV. Give the suitable form of the words in brackets. 24. If we go on wasting water, there will be a (short)………………..of fresh water in a few decades. 25. According to the weather forecast, it will be (sun) ………………..tomorrow. 26. Festivals are (culture) ………………..factors which can help to understand a country better. 27. The street is (crowd) ………………..with people watching parades. 28. Young people are now very (interest) ………………..in chatting on the Internet. V. Identify the error in each of the following sentences. 29. If you decide (A) to take the space trip you (B) will have to get ready (C) a few (D) month before the flight. 30. In 1964, a farmer (A) claimed he (B)saw an (C) egg-shape object in one of (D) his fields. 31. Many tourists (A) enjoying Vietnamese festivals (B) although they (C) do not understand Vietnamese (D) culture very much. 32. (A) The baby laughed (B) happy as she (C) played with her (D) toys. 33. I (A) met Dung, (B) who father (C) is working (D) with my brother. VI. Give the suitable form of the verbs in brackets. 34. Baird produced the first TV pictures in 1926, (do) ………………..he? 35. I ( not meet) ………………..Lan since we left school. 36. If Hoa (have) ………………..much money, she would travel around the world. VII. Rewrite the following sentences. 37. Although they were poor, the children seemed very happy .       Despite their 38. Laura painted a picture, and it’s being shown in an exhibition. The picture 39. We have planted many tress in our school garden in the last few years. Many trees 40.ColumbusdiscoveredAmerica.                                                  The explorer                  The end  ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 THPT MÔN ANH NĂM 2014 - THCS GIA TRUNG 1. D   2. C   3. B   4. A   5. A   6. A   7. A   8. C   9. A   10. B 11. D 12. A 13. D 14. C 15. D 16. C 17. A 18. C 19. celebration 20.  clean 21. food 22. members 23. together 24. shortage 25. sunny 26. cultural 27. crowded 28. interested 29. D (months) 30. C (egg-shaped) 31. A( enjoy) 32. B ( happily) 33. B ( whose) 34. didn’t 35. have not met 36. had 37. Despite their poverty, the children seemed very happy . 38. The picture that Laura painted is being shown in an exhibition. 39. Many trees have been planted in our school garden in the last few years. 40. The explorer of America was Columbus.  Mời các em tiếp tục tham khảo các đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Anh năm 2014 tiếp theo trên Tuyensinh247.com Theo Dethi.Violet                    
Xem thêm

4 Đọc thêm