WHY WAS THE CIVIL WAR A MAJOR TURNING POINT IN AMERICAN HISTORY

Tìm thấy 10,000 tài liệu liên quan tới từ khóa "WHY WAS THE CIVIL WAR A MAJOR TURNING POINT IN AMERICAN HISTORY":

461 HISTORY

461 HISTORY

I. Fill in the gaps with the following words:III.Read the text on Slavery and find synonyms for thefollowing words and expressions:president ,reason, soldier(s), plantation(s), people, history, placedifferent_________accepted__________went on ___________The American Civil WarThis took 1 ________between 1861 and 1865 and was a war betweenthe Northern States (the Union) and the Southern States (the Confederacy)of the United States of America. The 2_________ was that the Northernerswith their leader Abraham Lincoln, wanted all the 3 __________ to be free.The Southerners, however wanted the black people to work as slaves in their4 _______________..The war, where Americns fought Americans, was the deadliest inAmerican 5 _________. In the four years it lasted, more than 600,0006_____________died. Finally, the Union won the war, ending the slavery of black people inAmerica and Abraham Lincoln became 7 _________ of the United States in1865.II. Complete the text with the Present Simple form of theverbs in brackets:The Mississippi RiverThe Mississippi River___________(begin) at Lake Itaska, high in themountains of Minnesota, and___________ (run) 2,320 miles (3,734km) down
Xem thêm

2 Đọc thêm

20 CÂU TRẮC NGHIỆM TIẾNG ANH ( TT12)

20 CÂU TRẮC NGHIỆM TIẾNG ANH ( TT12)

--> c90. During the Revolutionary War, American patriot wives and childrenfrequentlyhad to take refuge in forts escaping attacks.a. Duringb. wivesc. taked. escaping--> d91. The women would spend their time to make bread and bullets for thesoldiers.a. wouldb. theirc. to maked. for--> c92. The women were indignant and decided that they themselves would do onemore effort to drive off the enemy.a. wereb. decidedc. dod. to drive--> c93. The delay to prevent the surrender and allowed time for reinforcements toarrive and drive off the enemy.a. to preventb. allowedc. to arrived. drive--> a
Xem thêm

3 Đọc thêm

BÀI TIỂU LUẬN BỘ MÔN ĐẤT NƯỚC HỌC MỸ

BÀI TIỂU LUẬN BỘ MÔN ĐẤT NƯỚC HỌC MỸ

HANOI NATIONAL UNIVERSITY OF EDUCATION FACULTY OF ENGLISH AMERICAN STUDIES Portfolio Supervisor: …………………… Student: ………………………. Class: ………………………. Hanoi 2015 I. Introduction 1. What is the Bill of Rights? 2. What is in the Bill of Rights? II. History of the Bill of Rights III. Importance of the Bill of Rights. IV. Conclusion I. Introduction American citizens enjoy many basic rights (freedoms and privileges). In the United States, you have the right to worship as you choose. You have the right to speak freely and to read the books you want to read. If you disagree with government polices, you have the right to protest against them. Why? Because in America, these important rights are protected by the Bill of Rights. 1. What is the Bill of Rights? The Bill of Rights is the name of the first ten amendments to the Constitution of the United States. They were introduced by James Madison to the First United States Congess in 1789 as a series of articles. The Constitution is the document that lays out the basic rules of American government. The states approved the Bill of Rights in 1791, four years after the Constitution was written. James Madison, the fourth president of the United States, was a strong supporter of the Bill of Rights. He read his proposed Bill of Rights in the First Congress. Today, many democratic nations around the world have the bill of rights that protect the basic freedoms and privileges of their citizens. 2. What is in the Bill of Rights? The Bill of Rights protects a wide range of rights. Many of these rights are designed to defend a citizen’s personal freedoms. These rights include freedom of speech, freedom of the press, freedom of religion, and freedom to protest against government policies. Other rights are designed to make sure that citizens who are accused of wrongdoing are treated fairly. These include the right to a trial by jury and the right to a lawyer’s help. THE FIRST 10 AMENDMENTS TO THE CONSTITUTION AS RATIFIED BY THE STATES ("The Bill of Rights") Amendment I Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances. Amendment II A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed. Amendment III No Soldier shall, in time of peace be quartered in any house, without the consent of the Owner, nor in time of war, but in a manner to be prescribed by law. Amendment IV The right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no Warrants shall issue, but upon probable cause, supported by Oath or affirmation, and particularly describing the place to be searched, and the persons or things to be seized.
Xem thêm

13 Đọc thêm

5 2 his name was amerigo

5 2 his name was amerigo

Bộ sách Scott foresman social Studies gồm các quyển sau: 5.1 Learning About the First Americans 5.2 His Name Was Amerigo 5.3 New World, New Neighbors 5.4 Choosing Freedom 5.5 The War for Independence 5.6 The People Who Gave Us the US Constitution 5.7 Heading West 5.8 The Growing United States 5.9 Women of the Civil War 5.10 Hard Times 5.11 The War at Home 5.12 3, 2, 1, Blastoff 5.13 The Heroes of 911 5.14 Growing and Changing Cities 5.15 Visiting States and Capitals

Đọc thêm

5 6 the people who gave us the US constitution

5 6 the people who gave us the US constitution

Bộ sách Scott foresman social Studies gồm các quyển sau: 5.1 Learning About the First Americans 5.2 His Name Was Amerigo 5.3 New World, New Neighbors 5.4 Choosing Freedom 5.5 The War for Independence 5.6 The People Who Gave Us the US Constitution 5.7 Heading West 5.8 The Growing United States 5.9 Women of the Civil War 5.10 Hard Times 5.11 The War at Home 5.12 3, 2, 1, Blastoff 5.13 The Heroes of 911 5.14 Growing and Changing Cities 5.15 Visiting States and Capitals

Đọc thêm

5 14 growing and changing cities

5 14 growing and changing cities

Bộ sách Scott foresman social Studies gồm các quyển sau: 5.1 Learning About the First Americans 5.2 His Name Was Amerigo 5.3 New World, New Neighbors 5.4 Choosing Freedom 5.5 The War for Independence 5.6 The People Who Gave Us the US Constitution 5.7 Heading West 5.8 The Growing United States 5.9 Women of the Civil War 5.10 Hard Times 5.11 The War at Home 5.12 3, 2, 1, Blastoff 5.13 The Heroes of 911 5.14 Growing and Changing Cities 5.15 Visiting States and Capitals

Đọc thêm

Đề thi thử THPT quốc gia môn Tiếng Anh - THPT Lý Thái Tổ năm 2015

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH - THPT LÝ THÁI TỔ NĂM 2015

Đề thi thử THPT quốc gia môn  Anh năm 2015 THPT Lý Thái Tổ  Mã đề 209 Câu 1: _________ about the company’s future meant that few people wanted to invest money in it. A. Uncertain                  B. Uncertainly               C. Certain                      D. Certainly Câu 2: We ___ _____ a lovely three weeks holiday in the south of Spain last year A. did                            B. passed                       C. spent                          D. took Câu 3: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closet in meaning to each of the following questions The box was too heavy for John to carry on his back. A. Because of the weight, John couldn’t carry the box on his back. B. John was strong enough to carry the box on his back C. Despite of the box’s weight, John carried it on his back. D. John didn’t carry the box on his back due to its heavy. Câu 4: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to identify the underlined part that is not correct  The amount of books in the Library of Congress is more than 58 million volumes            A                                  B                             C       D Câu 5: ___________ you tell me the truth, I ______________ to help you. A. When / can’t be able                                        B. Unless/ won’t be able C. If/ will be able.                                                D. In case/ should be able Câu 6: Never / history/ humanity/ there/ be/ more people/ live/ world. A. Never in the history of humanity there are more people living in the world. B. Never in the history of humanity are there more people to live in the world. C. Never in the history of humanity have there been more people living in the world. D. Never in the history of humanity has there been more people to live in the world. Câu 7: I can’t find my shoes. A. If I could have my shoes found. B. I hope someone will know the place of my shoes. C. I wish I knew where my shoes were D. My shoes can’t have been found. Câu 8: If a match has extra time, a single goal decides the result – this is called a _____goal. A. bronze                       B. gold                           C. golden                       D. silver Câu 9: We talked about ________books. Charles had just finished _______ last volume of Proust. A.                        B.  - the                      C. the – a                       D. the-the Câu 10: Only when we heard the good news of Patrick _________ relieved A. did we feel                B. that we felt                C. we felt                       D. had we felt Câu 11: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions    That afternoon at the railway station I was surprised and made happy by the unexpected arrival of Miss Margaret and her mother, from Oakland. A. supposed                   B. anticipated                C. presumed                   D. informed Câu 12: It was not until she had arrived home _____________ remembered her appointment with the doctor. A. when she had            B. she                             C. that she                      D. and she Câu 13: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to identify the underlined part that is not correct  A five-thousand-dollars reward was offered for the capture of the escaped criminal  A                           B                            C                      D Câu 14: They didn’t find __________ in a foreign country. A. it easy to live             B. it to live easy             C. easy to live                D. it easy live Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words Câu 15:   A. school                    B. raccoon                  C. cooking                 D. ooze Câu 16: A. slope                       B. short                      C. salt                         D. water Câu 17: Some people don’t like curry from India or Thailand; they say it’s too ________but I love it. A. hot and spicy            B. sour and sweet.         C. sweet and sour          D. spicy and hot Câu 18: I wish I had gone there with her. A. I hadn’t gone there with her which makes me feel bad. B. I regret not having gone there with her. C. If only I went there with her. D. If I had gone there with her, I wouldn’t have felt bad now.   Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 19 to 28 Since water is the basis of life, composing the greater part of the tissues of all living things, the crucial problem of  desert animals is to survive in a world where sources of flowing water are rare. And since man’s inexorable necessity is to absorb large quantities of water at frequent intervals, he can scarcely comprehend that many creatures of the desert pass their entire lives without a single drop. Uncompromising as it is, the desert has not eliminated life but only those forms unable to withstand its desiccating effects. No moist- skinned, water-loving animals can exist there. Few large animals are found. The giants of the North American desert are the deer, the coyote, and the bobcat. Since desert country is open, it holds more swift-footed running and leaping creatures than the tangled forest. Its population is largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth. Yet they are not emaciated. Having adapted to their austere environment, they are as healthy as animals anywhere else in the word. The secret of their adjustment lies in the combination of behavior and physiology. None could survive if, like mad dogs and Englishmen, they went out in the midday sun; many would die in a matter of minutes.  So most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground,  emerging to hunt only by night. The surface  of  the  sun-baked  desert  averages  around  150  degrees,  but  18  inches  down  the temperature is only 60 degrees. Câu 19:   The title for this passage could be             . A. “Animal Life in a Desert Environment” B. “Desert Plants” C. “Man’s Life in a Desert Environment” D. “Life Underground” Câu 20:  The word “tissues” in the passage mostly means              . A. “the smallest units of living matter that can exist on their own” B. “the simplest forms of life that exist in air, water, living and dead creatures and plants” C. “collections of cells that form the different parts of humans, animals and  plants” D. “very small living things that cause infectious disease in people, animals and plants” Câu 21:  Man can hardly understand why many animals live their whole life in the desert, as             . A. water is an essential part of his existence B. water composes the greater part of the tissues of living things C. very few lager animals are found in the desert D. sources of flowing water are rare in a desert Câu 22:  The phrase “those forms” in the passage refers to all of the following EXCEPT A. many large animals B. water-loving animals C. moist-skinned animals D. the coyote and the bobcat Câu 23:  According to the passage, creatures in the desert                  . A. are more active during the day than those in the tangled forest B. are not as healthy as those anywhere else in the world C. run and leap more slowly than those in the tangled forest D. run and leap faster than those in the tangled forest Câu 24:  The author mentions all the following as examples of the behavior of desert animals EXCEPT             . A. they dig home underground B. they sleep during the day C. they are watchful and quiet D. they are noisy and aggressive Câu 25:  The word “emaciated” in the passage mostly means             . A. “living or growing in natural conditions, not kept in a house or on a farm” B. “large and strong, difficult to control or deal with” C. “thin and weak because of lack of food and water” D. “able to get what one wants in a clever way, especially by tricking or cheating” Câu 26:  According to the passage, one characteristic of animals living in the desert is that A. they are smaller and fleeter than forest animals B. they can hunt in temperature of 150 degrees C. they live in an accommodating environment D. they are less healthy than animals living in other places Câu 27:  The word “burrows” in the passage mostly means             . A. “places where a particular type of animal or plant is normally found” B. “holes or tunnels in the ground made by animals for them to live in” C. “places where insects or other small creatures live and produce their young” D. “structures made of metal bars in which animals or birds are kept” Câu 28:  We can infer from the passage that             . A. desert life is colorful and diverse B. living things adjust to their environment C. healthy animals live longer lives D. water is the basis of desert life Câu 29: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to identify the underlined part that is not correct My parents were always busy on the farming, so we didn’t get the help with school work                                                   A                      B                                        C any things like  that children get today                        D Câu 30: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions The notice was declared such a long time ago that it can't be seen now. A. is unvisible                B. is unnoticed               C. is blind                      D. is invisible Câu 31: The ____________ carefully you write, the fewer mistakes you will make. A. many                         B. more                          C. much                         D. most Câu 32: Choose one option A, B, C or D corresponding to the best sentence which is made up from the given words Sahara/ world/ largest/ hot/ desert. A. The Sahara was the world’s largest hot desert. B. The Sahara is the world’s largest hot desert. C. The Sahara is world’s largest hot desert. D. Sahara is the world’s largest hot desert. Câu 33: They sat down to a __________meal. A. five courses               B. five-course                C. five course’s              D. five-coursed Câu 34: There were a few small villages____________, but no major city for miles around. A. here and there           B. on and off                 C. back and forth           D. up and down Câu 35: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that has different stress from the rest             A. dynamic             B. electric                       C. emphatic                    D. electronic Câu 36: They / leave/ early/ not/ catch/ traffic. A. They left early in order to not get caught in the traffic. B. They left early to avoid being caught in the traffic. C. They left early so as to not get caught in the traffic. D. They left early so that not to catch in the traffic. Câu 37: Wind/ carry/ many/ seed/ island. A. Winds carry many the seed to an island          B. Winds carry many seeds to islands. C. Wind carries many seeds to the islands.          D. Wind carry many of seeds to the islands. Câu 38: A full scholarship to Harvard and you’re worried about leaving your job? Get real! You’d be a fool to ……………. up a chance like that . A. turn                           B. pass                           C. brush                         D. cast Câu 39: The wolf ran …………… the forest and reached her grandmother’s cottage before her. A. through                     B. over                           C. across                        D. along   Read the text below and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to decide which answer best fits each space from  40 to 49                                                                 Language learning advice A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (40) of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (41)______ a language course. One suggestion is that you (42)______whether you are likely to be successful at learning a language or not. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The main (43)______will be your own time and effort. Therefore you must make sure that the course on offer leads to a (44)______qualification. Also, be realistic in your (45)______. If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (46)______thinking that the most expensive courses are the best. (47)______around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (48)______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of (49)______progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to build on  her previous studies. "I should have consolidated what I'd learnt by continuing to study, even if it were by myself." Câu 40:   A. field                      B. area                        C. branch                    D. domain Câu 41:   A. looking                  B. thinking                 C. considering            D. wondering Câu 42:   A. review                   B. balance                  C. assess                     D. survey Câu 43:   A. charge                   B. valuation               C. cost                        D. price Câu 44:   A. recognized            B. valued                   C. regarded                D. understood Câu 45:   A. sights                     B. goals                      C. objects                   D. ends Câu 46:   A. by                          B. into                        C. about                     D. in Câu 47:   A. nose                       B. push                       C. run                         D. shop Câu 48:   A. quick                     B. rash                        C. fast                        D. rapid Câu 49:   A. making                  B. achieving               C. doing                     D. gaining Câu 50: This is a very cheap radio. It ………. cost 200 pounds. A. needn’t                      B. mightn’t                    C. mustn’t                      D. can’t Câu 51: She ___________ with her brother when he broke her favorite toy A. got out                      B. fell out                       C. got on                        D. fell in Câu 52: When both parents went to prison, social workers took the children ________ care. A. with                           B. for                             C. into                            D. to Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to identify the underlined part that is not correct Câu 53: The next important question we have to decide is when do  we have to submit the  proposal                                A                                            B                               C               D Câu 54:   Buying clothes are often a very time-consuming practice because those clothes that a                                         A                              B                                        C         person likes  are rarely the ones that fit him or her.                              D Câu 55: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions “Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be heard from the back”, the teacher said. A. eligible                      B. visible                        C. audible                      D. edible Câu 56: I did not come to your party due to the rain. A. It was the rain that prevented me from coming to your party. B. Even though it rained, I came to your party. C. Suppose it did not rain, I would come to your party. D. If it did not rained, I would come to your party. Câu 57: A species that faces ____________ is one that may become severely endangered or even extinct. A. overexploitation        B. exploit                       C. exploiter                    D. exploitation Câu 58:          “Why wasn’t your boyfriend at the party last night?”      “ He ___________ the lecture at Show Hall . I know he very much wanted to hear the speaker”. A. should have attended                                      B. was to attend             C. can have attend     D. may have attended Câu 59: Her training in accountancy provided a sound ___________ for work in the financial world. A. basis.                         B. ground                       C. base                           D. footing Câu 60: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that has different stress from the rest A. engineer                                 B. comprehend          C. understand            D. religion Câu 61: They got success since they took my advice. A. My advice stopped them took my advice. B. If they did not take my advice, they would not get success. C. But for taking my advice, they would not have got success. D. They took my advice, and failed. Câu 62: I ‘ m not going to take the car to a garage because I think I can ________ it myself. A. renew                        B. renovate                    C. repair                         D. do up Câu 63: The error on my taxes was made by my accountant. A. My tax accountant found the mistake that I make. B. I made an error because I did not have a tax accountant. C. Tax accountants always make errors. D. My accountant made a mistake. Câu 64: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions   She decided to remain celibate and devote her life to helping the homeless and orphans. A.  divorced                   B.  married                     C.  separated                  D.  single Câu 65: I need  an assistant – I’m up to _______with work. A. my ears                      B. my eyes                     C. All are correct.          D. here Câu 66: The order must be delivered by Tuesday; ___________we will have to look for another supplier A. excepting                  B. unless                        C. maybe                        D. otherwise Câu 67: This is the author________________ works have awarded many prizes. A. whom                        B. whoever                    C. which                        D. whose Câu 68: By Christmas, I _______________ for the BBC for five years. A. worked                      B. have been working    C. would work               D. was working   Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 69 to 78        Robert Capa 1 Robert Capa is a name that has for many years been synonymous with war photography. 2 Born in Hungary in 1913 as Friedmann Endre Ernő, Capa was forced to leave his native country after his involvement in anti-government protests. Capa had originally wanted to become a writer, but after his arrival in Berlin had first found work as a photographer. He later left Germany and moved to France due to the rise in Nazism. He tried to find work as a freelance journalist and it was here that he changed his name to Robert Capa, mainly because he thought it would sound more American.  3 In 1936, after the breakout of the Spanish Civil war, Capa went to Spain and it was here over the next three years that he built his reputation as a war photographer. It was here too in 1936 that he took one of his most famous pictures, The Death of a Loyalist Soldier. One of Capa’s most famous quotes was 'If your pictures aren't good enough, you're not close enough.' And he took his attitude of getting close to the action to an extreme. His photograph, The Death of a Loyalist Soldier is a prime example of this as Capa captures the very moment the soldier falls. However, many have questioned the authenticity of this photograph, claiming that it was staged. 4 When World war II broke out, Capa was in New York, but he was soon back in Europe covering the war for Life magazine. Some of his most famous work was created on 6th June 1944 when he swam ashore with the first assault on Omaha Beach in the D-Day invasion of Normandy. Capa, armed only with two cameras, took more than one hundred photographs in the first hour of the landing, but a mistake in the darkroom during the drying of the film destroyed all but eight frames. It was the images from these frames however that inspired the visual style of Steven Spielberg's Oscar winning movie ‘Saving Private Ryan’. When Life magazine published the photographs, they claimed that they were slightly out of focus, and Capa later used this as the title of his autobiographical account of the war. 5 Capa’s private life was no less dramatic. He was friend to many of Hollywood’s directors, actors and actresses. In 1943 he fell in love with the wife of actor John Austin. His affair with her lasted until the end of the war and became the subject of his war memoirs. He was at one time lover to actress Ingrid Bergman. Their relationship finally ended in 1946 when he refused to settle in Hollywood and went off to Turkey.  6 In 1947 Capa was among a group of photojournalists who founded Magnum Photos. This was a co-operative organisation set up to support photographers and help them to retain ownership of the copyright to their work.  7 Capa went on to document many other wars. He never attempted to glamorise war though, but to record the horror. He once said, "The desire of any war photographer is to be put out of business."  8 Capa died as he had lived. After promising not to photograph any more wars, he accepted an assignment to go to Indochina to cover the first Indochina war. On May 25th 1954 Capa was accompanying a French regiment when he left his jeep to take some photographs of the advance and stepped on a land mine. He was taken to a nearby hospital, still clutching his camera, but was pronounced dead on arrival. He left behind him a testament to the horrors of war and a standard for photojournalism that few others have been able to reach.  9 Capa’s legacy has lived on through and in 1966 his brother Cornell founded the International Fund for  Concerned Photography in his honor. There is also a Robert Capa Gold Medal, which is given to the photographer who publishes the best photographic reporting from abroad with evidence of exceptional courage. But perhaps his greatest legacy of all is the haunting images of the human struggles that he captured.Top of Form Câu 69:  Why did Capa change his name? A. Because he had to leave Hungary                   B. To hide his identity C.  To sound more American                               D. Because he had been involved in protests Câu 70:  Capa originally wanted to be A. American                  B. a writer                      C. a protestor                 D. a photojournalist Câu 71:  Capa went to Spain to A. build his reputation.                                         B. fight in the civil war. C. take photographs.                                            D. have a holiday. Câu 72:    Capa’s famous picture Death of a Loyalist Soldier A. cannot be proven genuine or staged.               B.  was definitely genuine. C.  was taken by someone else.                            D. wasn’t even taken in Spain Câu 73:  When World War II broke out Capa. A.  swam ashore on Omaha Beach.                      B. went to New York. C. went to Normandy.                                         D.  went to Europe Câu 74:  A mistake meant that. A.  Capa lost both of his two cameras. B.  Capa’s images inspired an Oscar winning movie. C. only one hundred of Capa’s photographs were published. D. Most of Capa’s images of the D-Day landing were destroyed. Câu 75:    Capa’s private life was A.  very glamorous                                               B.   spent in Turkey. C. less dramatic than his professional life.           D.  spent mostly in Hollywood. Câu 76:   Capa wanted his work to A. be very famous.                                               B.   make lots of money. C.  show how glamorous war can be.                  D. show the true horror of war. Câu 77:  Which sentence best paraphrases paragraph 5? A. Capa had a tragic private life and was never able to settle down and find happiness. B. Capa wanted to make friends with important people in Hollywood so that he could move into the movie industry. C.  Despite having many good friends and lovers, Capa always put his work first. D.  Capa’s private life was very complicated. He could not choose between the two women he loved, so he went off to work in Turkey. Câu 78:  Which sentence best paraphrases paragraph 4? A.  Capa only kept the best eight D-Day photographs as the others were out of focus. These inspired the visual style of a Hollywood film. B.  Capa left Europe when the war broke out and went to take his most famous photographs of the D-Day invasion. C.  Capa never tried to avoid danger. He risked his life to take photographs of the D-Day invasion, but then destroyed most of them. D.  Capa took some of his most famous photographs during the D-Day invasion, but most were tragically destroyed in an accident. Câu 79: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that has different stress from the rest A. penalty                      B. personal                     C. vertical                      D. defensive Câu 80: “Could I speak to Ann?” “...........................” A. Just a moment. I’m coming.                            B. Can I take a message? C. This is Daisy speaking.                                    D. I’m sorry.  Ann’s not in.  Đáp án đề thi thử THPT quốc gia môn Tiếng Anh - THPT Lý Thái Tổ năm 2015 Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án 1 A 21 A 41 C 61 C 2 C 22 A 42 C 62 C 3 A 23 D 43 C 63 D 4 A 24 D 44 A 64 B 5 B 25 C 45 B 65 C 6 C 26 A 46 B 66 D 7 C 27 B 47 D 67 D 8 B 28 B 48 B 68 B 9 B 29 A 49 A 69 C 10 A 30 D 50 D 70 B 11 D 31 B 51 B 71 C 12 C 32 B 52 C 72 A 13 B 33 B 53 C 73 D 14 A 34 A 54 A 74 D 15 C 35 D 55 C 75 A 16 A 36 B 56 A 76 D 17 A 37 B 57 A 77 C 18 B 38 B 58 D 78 D 19 A 39 A 59 A 79 D 20 C 40 A 60 D 80 D Nguồn: THPT Lý Thái Tổ - Bắc Ninh
Xem thêm

12 Đọc thêm

WHY ARE PEOPLE LIVING LONGER

WHY ARE PEOPLE LIVING LONGER

Why are people living longer?According to recent reports, people are living longer now thanbefore. What reason does cause this phenomenon? Many maysuggest that the development in medicine and the peaceful worldplay important roles. Undoubtedly, I strongly agree with them. Inthe following discussion, I would like to reason and provide theevidence to support my viewpoint. First of all, it is the developmentin medicine that improves human beings` health and makes us livelonger. Since the first revolution of industry, with all kinds ofequipment, technique and so on appearing frequently fromagriculture to science, the social development has been over ourimagination. Especially in medicine, new knowledge is inductedsystematically and a considerable number of materials found byadvanced equipment are used to produce all types of new drugswhich fill up body`s need and improve mankind`s` health. Inaddition, those of them offer element that body is lack of as well astreat some serious diseases which cannot be dealt with before.Obviously, people gain treatments immediately depending on thedevelopment in medicine so that we are living much longer now.Clearly, there is no better example than this to demonstrate thestrength of this point. On the other hand, the peaceful world isanother chief reason to cause this phenomenon. Almost, there is noserious war taking place after the World War Two. It isadvantageous for human to live in the peace in that war must lead todeath, depression and arguments. Not only does the peace providepeople withfantastic life, but also it strengthens the development in each field.It is a reason why all people in the world pursuit the peace. If youcan see that, you will understand it more deeply. To sum up, giventhe reasons discussed above, which sometimes intertwine to forman organic whole and thus become more persuasive, we may arrive
Xem thêm

1 Đọc thêm

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH NĂM 2016

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH NĂM 2016

SECTION A ( 8 points) Choose the answer among A,B,C,D whose underlined part is pronunciated differently from the others’: 1. A. father B. healthy C. other D. another 2. A. washed B. matched C. intended D. walked Choose the answer among A,B,C,D whose stress position is different from the others’: 3. A. appear B. decide C. require D. cancel 4. A. eradication B. resolution C. contradiction D. similarity 5. A. reformulate B. scientific C. considerable D. exclude Choose the answer among A,B,C,D to complete each of the sentences below: 6. The book___________ you are reading is really useful for all the exams A. which B. who C. what D. it 7. When I passed their house, all the lights had been turned off. They_____________ to bed already. A. must go B. should have gone C. must have gone D. need have gone 8. __________ really worn out from hard work, she managed to amuse us with a funny story. A. Despite B. Because of C. Because D. Although 9. By this time next year, my new house___________, and we can move into it. A. will finish B. will have been finished C. will have finished D. will be finished 10. It is no good____________ to him about the problem. He’s as deaf as a pole. A. complain B. to complain C. complaining D. complaint 11. I am wondering what____________if our ecosystem were completely destroyed? A. will happen B. would have happened C. happened D. would happen 12. Jane: “Did you step on her foot by accident or________ purpose?” Mary: “Delibrately” A. on B. in C. by D. through 13. My sister has just bought a___________at that shop, which is situated at the corner of Tran Phu Street. A. pullover beautiful pink woolen B. pink beautiful woolen pullover C. beautiful pink woolen pullover D. woolen beautiful pink pullover 14. Could you please give me a lift to work tomorrow? My motorbike is____________today. A. out of date B. out of work C. out of mind D. out of order 15. We put his rude manner___________ignorance of the local customs . A. down to B. up with C. up to D. off at 16. He has devoured to learn English the past months ___________getting a chance to study abroad. A. with a view of B. with a view to C. in regard of D. on account of. 17. The more distance a star happens to be, ______________ to us. A. it seems dimmer B. the dimmest it seems C. the dimmer it seems D. it seems dimmest. 18. The job was done____________, and we were extremely displeased. A. incompetence B. incompetent C. competently D. incompetently 19. His change of job has___________ him with a new challenge in life. A. presented B. introduced C. initiated D. led 20. Not until my mother got home________________that she had left the purse at the office. A. that she realized B. she realized C. did she realize D. did she realized 21. In order to grow vegetables productively, gardeners must know______________. A. that the requirements for each vegetable B. what the requirements for each vegetable are C. what are each vegetables’ requirements D. that is required by each vegetable 22. David: “ The final exams are coming. I seem to be too nervous” Linda: “___________________. It will be not so hard as you’ve expected. A. Be careful B. Good Luck C. Congratulations D. Take it easy 23. Son: “ Why don”t we buy a new car, Dad? This one is too old to go out with my friends.” Dad: “ ______________. We don’t have much money.” A. It is out of the question now B. I have to think it over C. You are right D. That’s a great idea. 24. Kenny: “ Your hairstyle is terrific” Linda: “____________” A. It’s a nice complement. Thank you. B. Not at all B. The same to you D. Really? Congratulaions Choose the best answer among A,B,C,D whose meaning is CLOSEST to the underlined part in each sentence below: 25. The population of the United States is roughly 240 million. A. unfortunately B. ideally C. approximately D. usually 26. A legal combination of Delta Airlines and Air France was approved at a joint board of directors meeting. A reconciliation B. strike C. memorandum D. merger 27. According to federal regulations, it is required that all canned and packaged food have a list of the items used in the recipe printed in the label. A. ailments B. blandishments C. remnants D. ingredients Choose the best answer among A,B,C,D whose meaning is OPPOSITE to the underlined part in each sentence below: 28. We didn’t plan to meet each other. We just met accidently. A. intentionally B. simultanously C. hurriedly D. coincidently 29. The smell of the fish put me off the meal. A. interested me B. made me unable to eat the meal C. made me want to eat the meal a lot D. made me feel hungry Choose the answer among A,B,C,D whose underlined part needs correcting to make sentences below complete: 30. Jim was upset last night because he had to do too many homeworks. A B C D 31. The professor told him to write a short but it must becomprehensive paper about the experiment. A B C D 32. This table is not sturdy enough to support a television, and that one probably isnt neither. A B C D 33. Lectures for the week of March 2226 will include the following: The Causes of the Civil War, The A B C Economy of the South, Battle Strategies, and Assassinating Lincoln. D 34. In 1975, according to the National Center for Health Statistics, the average life expectancy for A people born during that year is 72.4 years. B C D Read the passage and choose the best answer among A,B,C,D for each gap to complete it. Most people feel that when they dream, they are (35)________ off to another world. On the (36)________, dreams are often connected to our daily lives. When our whole (37)_________ is filled with something, when we are either very upset (38)________ when we are in good spirit, a dream will represent this reality in symbols. It is often (49)_______ that we benefit from dreams because they help the spirit to heal itself when things (40)__________ wrong. Dreams are therefore a kind of escape, almost a holiday from (41)__________ life, with its fears and responsibilities. It is, however, a strange kind of holiday because whether we have a wonderful time or whether it turns (42)_________ to be a nightmare, we quickly forget it. Most dreams disappear forever, (43)_________ you are one of those people disciplined enough to write them down as soon as you (44)_________. 35. A. taken B. guided C. brought D. carried 36. A. contrast B. contrary C. other side D. opposite 37. A. spirit B. mind C. brain D. soul 38. A. unless B. but also C. or else D. or 39. A. said B. spoken C. declared D. started 40. A. become B. go C. turn D. get 41. A. real B. factual C. genuine D. actual 42. A. off B. up C. out D. down 43. A. except that B. therefore C. thus D. unless 44. A. wake up B. arise C. awake D. rise up Read the passage and choose the best answer for each question ( 4554) below. It is estimated that over 99 percent of all species that ever existed have become extinct. What causes extinction? When a species is no longer adapted to a changed environment, it may perish. The exact causes of a species’ death vary from situation to situation. Rapid ecological change may render an environment hostile to a species. For example, temperatures may change and a species may not be able to adapt. Food Resources may be affected by environmental changes, which will then cause problems. For a species requiring these resources. Other species may become better adapted to an Environment, resulting in competition and, ultimately, in the death of a species. The fossil record reveals that extinction has occurred throughout the history of Earth. Recent analyses have also revealed that on some occasions many species became extinct at the same time – a mass extinction. One of the bestknown examples of mass extinction occurred 65 million years ago with the demise of dinosaurs and many other forms of life. Perhaps the largest mass extinction was the one that occurred 225 million years ago, When approximately 95 percent of all species died, Mass extinctions can be caused by a relatively rapid change in the environment and can be worsened by the close interrelationship of many species. If, for example, something were to happen to destroy much of the plankton in the oceans, then the oxygen content of Earth would drop, affection even organisms not living in the oceans. Such a change would probably lead to a mass extinction. One interesting, and controversial, finding is that extinctions during the past 250 Million years have tended to be more intense every 26 million years. This periodic extinction might be due to intersection of the Earth’s orbit with a cloud of comets, but this theory is purely speculative. Some researchers have also speculated tat extinction may often be random. That is, certain species may be eliminated and others may survive for no particular reason. A species’ survival may have nothing to do with its ability or inability to adapt. If so, some of evolutionary history may reflect a sequence of essentially random events. 45. The word “it” in line 2 refers to A. environment B. species C. extinction D. 99 percent 46. The word “ultimately” in line 7 is closest in meaning to A. exceptionally B. dramatically C. eventually D. unfortunately 47. What does the author say in paragraph 1 regarding most species in Earth’s history A. They have remained basically unchanged from their original forms. B. They have been able to adapt to ecological changes. C. They have caused rapid change in the environment. MÃ ĐỀ 101 Tr 3 D. They are no longer in existence. 48. Which of the following is NOT mentioned in paragraph 1 as resulting from rapid ecological change? A. Temperature changes B. Availability of food resources C. Introduction of new species D. Competition among species 49. Why is “ plankton” mentioned in line 15? A. To demonstrate the interdependence of different species B. To emphasize the importance of food resources in preventing mass extinction. C. To illustrate a comparison between organisms that live on the land and those that live in the ocean D. To point out that certain species could never become extinct. 50. According to paragraph 2, evidence from fossils suggests that A. extinction of species has occurred from time to time throughout Earth’s history. B. Extinctions on Earth have generally been massive C. there has been only one mass extinction in Earth’s history. D. dinosaurs became extinct much earlier than scientists originally believed. 51. The word “finding” in line 18 is closest in meaning to A. published information B. research method C. ongoing experiment D. scientific discovery 52. The word “demise” in line 11 is closest in meaning to A. change B. recovery C. help D. death 53. In paragraph 3, the author makes which of the following statements about a species’ survival? A. It reflects the interrelationship of may species. B. It may depend on chance events. C. It does not vary greatly from species to species D. It is associated with astronomical conditions. 54. According to the passage, it is believed that the largest extinction of a species occurred A. 26 million years ago B. 65 million years ago C. 225 million years ago D. 250 million years ago Read the passage and choose the best answer for each question ( 5564) below. By far the most important United States export product in the eighteenth and nineteenth centuries was cotton, favored by the European textile industry over flax or wool because it was easy to process and soft to tile touch. Mechanization of spinning and weaving allowed significant centralization and expansion in the textile industry during this period, and at the same time the demand for cotton increased dramatically. American producers were able to meet this demand largely because of tile invention of the cotton gin by Eli Whitney in 1793. Cotton could be grown throughout the South, but separating the fiber – or lint – from the seed was a laborious process. Sea island cotton was relatively easy to process by hand, because its fibers were long and seeds were concentrated at the base of the flower, but it demanded a long growing season, available only along the nations eastern seacoast. Shortstaple cotton required a much shorter growing season, but the shortness of the fibers and their mixture with seeds meant that a worker could handprocess only about one pound per day. Whitneys gin was a handpowered machine with revolving drums and metal teeth to pull cotton fibers away from seeds. Using the gin, a worker could produce up to 50 pounds of lint a day. The later development of larger gins, powered by horses, water, or steam, multiplied productivity further. The interaction of improved processing and high demand led to the rapid spread of the cultivation of cotton and to a surge in production. It became the main American export, dwarfing all others. In 1802, cotton composed 14 percent of total American exports by value. Cotton had a 36 percent share by 1810 and over a 50 percent share in 1830. In 1860, 61 percent of the value of American exports was represented by cotton. In contrast, wheat and wheat flour composed only 6 percent of the value of American exports in that year. Clearly, cotton was king in the trade of the young republic. The growing market for cotton and other American agricultural products led to an unprecedented expansion of agricultural settlement, mostly in the eastern half of the United Stateswest of the Appalachian Mountains and east of the Mississippi River. 55. The main point of the passage is that the eighteenth and nineteenth centuries were a time when A. the European textile industry increased its demand for American export products B. mechanization of spinning and weaving dramatically changed the textile industry C. cotton became a profitable crop but was still timeconsuming to process D. cotton became the most important American export product 56. The word favored in line 2 is closest in meaning to A. preferred B. recommended C. imported D. included 57. All of the following are mentioned in the passage as reasons for the increased demand for cotton EXCEPT A. cottons softness B. cottons ease of processing C. a shortage of flax and wool D. the growth that occurred in the textile industry. 58. The word laborious in line 6 is closest in meaning to A. unfamiliar B. primitive C. skilled D. difficult 59. According to the passage, one advantage of sea island cotton was its A. abundance of seeds B. long fibers C. long growing season D. adaptability to different climates 60. Which of the following can be inferred from the passage about cotton production in the United States after the introduction of Whitneys cotton gin? A. More cotton came from sea island cotton plants than before. B. More cotton came from shortstaple cotton plants than before. C. Most cotton produced was sold domestically. D. Most cotton produced was exported to England. 61. The word surge in line 14 is closest in meaning to A. sharp increase B. sudden stop C. important change D. excess amount 62. The author mentions wheat and wheat flour in line 17 in order to A. show that Americans exported more agricultural products than they imported. B. show the increase in the amount of wheat products exported. C. demonstrate the importance of cotton among American export products. D. demonstrate that wheat farming was becoming more profitable. 63. The word unprecedented in line 18 is closest in meaning to A. slow B. profitable C. not seen before D. never explained 64. According to the passage, the Mississippi River was A. one of the boundaries of a region where new agricultural settlement took place B. a major source of water for agricultural crops C. the primary route by which agricultural crops were transported D. a main source of power for most agricultural machinery SECTION B ( 2 points) I. Finish each of the sentence below in such that it means the same as the sentence printed before it. 1. The car costs too much. I can’t afford it. => If the_______________________________________________________. 2. “Why don’t we go out and have a drink?” said David => David suggested_______________________________________________. 3. People say that many species of animals and plants are in danger of extinction. => It ___________________________________________________________. 4. He has been working very hard for years. However, he has not been promoted. => No matter ____________________________________________________. 5. It is not worth trying to explain anything to Jonny => It is a waste___________________________________________________. II. In about 140 words, write a paragraph about what kind of job you would like to do after you finish your education? The cues below may be useful to your writing: Name of the job Reasons that make you like the job + benefits of the job + opportunities in the job.
Xem thêm

79 Đọc thêm

Đề thi thử THPT quốc gia môn Tiếng Anh - THPT Đa Phúc năm 2015

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH - THPT ĐA PHÚC NĂM 2015

TRƯỜNG THPT ĐA PHÚC THI THỬ LẦN 1 ÐỀ THI THỬ TN VÀ XÉT TS ĐẠI HỌC NĂM 2015 Môn TIẾNG ANH - Thời gian : 90 phót Mã đề : 295                                                               X Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.     Question 1. He’s got …………….. A. many luggages       B. a great number of luggage   C. a lot of luggages               D. much luggage           Question 2. I have lived near the airport for so long now that I’ve grown……..to the noise of the airplanes. A. accustomed                          B. unconscious       C. familiar                      D. aware                        Question 3. He couldn’t afford to……..his car repaired. A. pay                                     B. make                       C. get           D. do                                            Question 4. ……..a lack of fund, the university library will now close at 9 instead of at 11. A. By means of            B. According to                     C. On account of                    D. Thanks to                 Question 5. I am not used to………..early in the morning. A. got up                     B. have got ups                C. getting up                                  D. get up   Question 6. The teacher as well as the students really……….the idea of a quiz. A. like                           B. liking       C. are liking                                          D. likes                          Question 7. Candles……….. from beeswax burn with a very clean flame. A. are made                             B. making                    C. which make   D. made                                 Question 8. Our teacher insists that we……..more careful in our writing. A. be   B. are                                       C. were                                    D. will be                      Question 9. Scientists and engineers have invented filters and other methods of removing pollutants from industrial wastes. A. taking away            B. taking over   C. making over                      D. making out                           Question 10. “What’s the answer to the problem?” – “I don’t know and even….. , I wouldn’t tell you. A. though I did             B. if I do             C. I did                                         D. if I did                      Question 11. Ha Long Bay is well-known for its beauty. That’s why it receives many visitors every year. A. nationwide                         B. ideal                        C. famous   D. idolized                                     Question 12. I tried to ………them from going, but they wouldn’t take any notice. A. warn   B. prevent                           C. forbid                                 D. refuse                       Question 13. “Those students study a lot”.  – “Yes, ………… students are very serious.” A. most of                   B. most   C. almost of                         D. almost                                   Question 14. You can stay here……..you don’t make a loud noise. A. until                          B. as long as       C. otherwise                                               D. unless                       Question 15. I don’t know what to do with my old typewriter, but ……… away seems wasteful. A. throw                                  B. throwing it              C. throw it   D. thrown                                     Question 16. He  …….   having sent the anonymous letter. A. refused   B. accepted                                 C. denied                                D. opposed                    Question 17. Smoke, dirt and noise are all kinds of………. A. erosion                    B. pollution   C. preservation              D. conservation                         Question 18. He had suffered…………loss of memory before he died. A. about                        B. along       C. with                                      D. from                         Question 19. “You did a fine job on this research paper, especially on the source of information” – “Thanks. I…….getting it exactly right.” A. took a point of                   B. did a point of         C. got a point of   D. made a point of                          Question 20. It would have been a much more serious accident ………….fast at the time. A. he had driven   B. he drove                                   C. was he driving                    D. had he been driving   Question 21. Every evening since last Christmas, I ………….my dog out for a walk in the park. A. have taken              B. had taken   C. take                                     D. took                                                  Question 22. One ………..of their new house is that it has no garden. A. dislike                       B. disadvangtage       C. pity                                                            D. complaint                 Question 23. Mark tried to solve the problem………………. the noise and interruptions. A. because of                          B. in case of                C. in spite of   D. according to                         Question 24. “Why did you move to the capital?”    “………..” A. for my liking   B. to find a good job                                                          C. I was told about it D. Because I didn’t want                                             Question 25. The school clock is not as ……….as it should be, it is usually between one or two minutes fast. A. true                         B. accurate   C. strict                          D. certain                                  Question 26. The girl you ……yesterday is waiting for you at the gate. A. tell                            B. told me about her       C. told me                                     D. told me about           Question 27. …….., he felt so unhappy and lonely. A. In spite of his being wealth            B. Rich as he was                 C. Despite his wealthy   D. Rich as was he   Question 28. We……… for this opportunity for more than three years. A. were waiting   B. have been waiting              C. waited                D. are waiting                           Question 29. She spent money as if she …………the daughter of a millionaire. A. was                         B. had been   C. is                                           D. were                                     Question 30. His brother refuses to even listen to anyone else’s point of view. He is very…….. A. kind-hearted             B. absent-minded       C. open-minded                                 D. narrow-minded        Question 31. In many ways, she ……..me of someone I knew at school. A. remembers                          B. recalls                     C. resembles   D. reminds                                 Question 32. She’s very good at taking care of the others. A. seeing   B. looking after                             C. improving                           D. imitating                     Question 33.  ………  fired once myself, I knew what to do to succeed in a new job interview. A. Having been           B.Had been   C.Having                                  D. Being                                    Question 34. The coastguard boarded the ship and found……………. A. four injured men alive   B. four injured alive men       C. alive four men injured     D. injured four alive men   Question 35. Human beings have driven rare animals and plants ………….of extinction in the past 100 years.                  A.on the verge                        B. to the verge                        C.under the verge   D. at the verge     X   Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each following question:   Question 36:    A. academic               B. competitive   C. diversity               D. official                      Question 37:    A. redundant           B. conference       C.accomplished                    D. production                Question 38:    A. mysterious             B. announcement         C. particular   D. biodiversity            X   Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.   Question 39. A. intend              B. compete      C. medal                                            D. defend    Question 40. A. shrine              B. question       C. sure                                              D. potential          X   Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence which is closest in meaning to the original one:   Question 41:  Smith’s career as a television presenter began five years ago. A. Smith used to be a television presenter five years ago.  B. Smith had been a television presenter for five years. C. Smith has been a television presenter for five years. D. Smith has been a television presenter five years ago.   Question 42:  “That’s a lovely new dress, Jean,” said her mother. A. Jean’s mother complimented her on the lovely new dress. B. Jean’s mother told her to buy that lovely new dress.  C. Jean’s mother said she like her dress. D. Jean’s mother wanted to buy a lovely new dress.   Question 43:   “You should have finished the report by now”, John told his secretary. A. John re proached his secretary for not having finished the report.  B. John scolded his secretary for not having finished the report       C. John reminded his secretary of finishing the report on time. D. John said that his secretary had not finished the report on time.   Question 44. Much to my astonishment, I found his lecture on wildlife conservation extremely interesting. A. Contrary to expectations, his lecture on wildlife conservation was the most fascinating of all. B. I hadn’t expected himto lecture on wild life conservation, but he spoke well. C. I was fascinated by what he said in his lecture on wildlife conservation though I hadn’t expected to be.  D. It was at his lecture on wildlife conservation that I realized I needed to study it.   Question 45. We stayed in that hotel despite the noise. A. Because of the noise, we stayed in the hotel.        B. Despite the hotel was noisy, we stayed there.                  C. We stayed in the noisy hotel and we liked it.        D. No matter how noisy the hotel was, we stayed there.      X   Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined parts that need correcting: X Question 46: (A) It’s imperative that a graduate (B) maintains a grade point average (C) of “B” in (D) his major              field. X Question 47: (A) The more I got (B) to know Tom, (C) the fewer I liked (D) him. X Question 48: When (A) a human being walks, he (B) or she experts a certain (C) number of force (D) on the              ground. X Question 49: As they (A) grow older, children in many cultures (B) taught (C) not to rely (D) on their parents. X Question 50: Foreign students who (A) are doing a decision (B) about which school (C) to attend may not             know exactly where (D) the choices are located. X Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 51 to 60. During the seventeenth and eighteenth centuries, almost nothing was written about the contributions of women during the colonial period and the early history of the newly formed United States. Lacking the right to vote and absence from the seats of power, women were not considered an important force in history. Anne Bradstreet wrote some significant poetry in the seventeenth century, Mercy Otis Warren produced the best contemporary history of the American Revolution, and Abigail Adams penned important letters showing she exercised great political influence over her husband, John, the second President of the United States. But little or no notice was taken of these contributions. During these centuries, women remained invisible in history books. Throughout the nineteenth century, this lack of visibility continued, despite the efforts of female authors writing about women. These writers, like most of their male counterparts, were amateur historians. Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources. During the nineteenth century, however, certain feminists showed a keen sense of history by keeping records of activities in which women were engaged. National, regional, and local women’s organizations compiled accounts of their doings. Personal correspondence, newspaper clippings, and souvenirs were saved and stored. These sources came from the core of the two greatest collections of women’s history in the United States - one at the Elizabeth and Arthur Schlesinger Library at Radcliffe College, and the other the Sophia Smith Collection at Smith College. Such sources have provided valuable materials for later Generations of historians. Despite the gathering of more information about ordinary women during the nineteenth century, most of the writing about women conformed to the “great women” theory of history, just as much of mainstream American history concentrated on “great men.” To demonstrate that women were making significant contributions to American life, female authors singled out women leaders and wrote biographies, or else important women produced their autobiographies. Most of these leaders were involved in public life as reformers, activists working for women’s right to vote, or authors, and were not representative at all of the great of ordinary woman. The lives of ordinary people continued, generally, to be untold in the American histories being published.   Question 51. What does the passage mainly discuss? A.The “great women” approach to history used by American historians    B. The role of literature in early American histories C. The place of American women in written histories D. The keen sense of history shown by American women   Question 52. The word “contemporary” in line 5 means that the history was… A.thoughtful   B. faultfinding   C. informative          D. written at that time         Question 53. In the first paragraph, Bradstreet, Warren, and Adams are mentioned to show that… A. even the contributions of outstanding women were ignored.  B. poetry produced by women was more readily accepted than other writing by women.      C. a woman’s status was changed by marriage. D. only three women were able to get their writing published.   Question 54. The word “celebratory” in line 11 means that the writings referred to were… A. related to parties    B. serious        C. full of praise   D. religious    Question 55. It can be inferred from the passage that during the seventeenth and eighteenth centuries…. A. women had right to vote and could take seats of power.  B. women’s contribution to the society was not highly appreciated. C. women had a great influence on the politics, literature and history. D. both male and female writers had no writing about women.   Question 56. In the second paragraph, what weakness in nineteenth-century histories does the author point out? A. The sources of the information they were based on were not necessarily accurate. B. They were printed on poor-quality paper.  C. They put too much emphasis on daily activities D. They left out discussion of the influence of money on politics.   Question 57. On the basis of information in the third paragraph, which of the following would most likely have been collected by nineteenth-century feminist organizations? A. Biographies of John Adams    B. Books about famous graduates of the country’s first college        C. Newspaper accounts of presidential election results D. Letters from a mother to a daughter advising her how to handle a family problem   Question 58. What use was made of the nineteenth-century women’s history materials in the Schlesinger Library and the Sophia Smith Collection? A. They were combined and published in a multivolume encyclopedia B. They provided valuable information for twentieth-century historical researchers. C. They were shared among women’s colleges throughout the United States.  D. They formed the basis of college courses in the nineteenth century.   Question 59. In the last paragraph, the author mentions all of the following as possible roles of nineteenth-century “great women” EXCEPT … A. politicians   B. authors               C. reformers           D. activists for women’s rights             Question 60. The word “representative” in line 24 is closest in meaning to… A. supportive  B. distinctive   C. typical        D. satisfied      X Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.   Researchers in the field of psychology have found that one of the best ways to make an important decision, such as choosing a university to attend or a business ……(61)…….., involves the utilization of a decision worksheet. Psychologists ……(62)…….. optimization compare the actual decisions made by people to theoretical ideal decisions to see how similar they are. Proponents of the worksheet procedure believe that it will yield optimal, that is, the best decisions. ……(63)…….. there are several variations on the exact format that worksheets can take, they are all similar in their essential aspects. Worksheets require defining the problem ……(64)…….. a clear and concise way and then listing all possible solutions to the problem. Next, the pertinent considerations that will be affected by each decision are listed, and the relative importance of each consideration or consequence ……(65)……... Each consideration is assigned a numerical value to reflect its relative importance. A decision is mathematically calculated by adding these values together. The alternative with the highest number of points emerges as the best decision. Since most important problems are multifaceted, there are several alternatives to choose from, each with unique advantages and disadvantages. One of the benefits of a pencil and paper ……(66)…….. procedure is that it permits people to deal with more variables than their minds can generally comprehend and remember. …… (67)…….., people can keep about seven ideas in their minds at once. A worksheet can be especially useful when the decision involves a large ……(68)…….. of variables with complex relationships. A realistic example for many college students is the question "What will I do after graduation?" A graduate might seek a position that offers specialized training, pursue an advanced degree, or ……(69)…….. for a year.       A decision-making worksheet begins with a succinct statement of the problem that will also help to narrow it. It is important to be clear about the distinction between long-range and immediate goals because long-range goals often involve a different decision than short-range ones. Focusing on long-range goals, a graduating student might revise the question above to "What will I do after graduation that will ……(70)…….. a successful career?"   Question 61. A. to work                     B. to invest                  C. to work in   D. to invest in               Question 62. A. who study   B. whose studying       C. who’s study            D. whose study             Question 63. A. Therefore                  B. Despite   C. Although                    D. However                    Question 64. A. at                    B. on       C. under                            D. in                              Question 65. A. determined               B. be determined        C. are determined   D. is determined                Question 66. A. decision-making   B. making decision         C. decision-made        D. made-decision          Question 67. A. By average               B. Of average   C. On the average      D. At the average          Question 68. A. amount           B. deal       C. number                                   D. numbers                    Question 69. A. travel to abroad        B. traveling abroad     C. traveling to abroad   D. travel abroad            Question 70. A. result to   B. help to                         C. bring to                   D. lead to                    X Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 71 to 80.   According to sociologists, there are several different ways in which a person may become recognized as the leader of a social group in the United States. In the family, traditional cultural patterns confer leadership on one or both of the parents. In other cases, such as friendship groups, one or more persons may gradually emerge as leaders, although there is no formal process of selection. In larger groups, leaders are usually chosen formally through election or recruitment. Although leaders are often thought to be people with unusual personal ability, decades of research have failed to produce consistent evidence that there is any category of “natural leaders.” It seems that there is no set of personal qualities that all leaders have in common; rather, virtually any person may be recognized as a leader if the person has qualities that meet the needs of that particular group. Furthermore, although it is commonly supposed that social groups have a single leader, research suggests that there are typically two different leadership roles that are held by different individuals. Instrumental leadership is leadership that emphasizes the completion of tasks by a social group. Group members look to instrumental leaders to “get things” done. Expressive leadership, on the other hand, is leadership that emphasizes the collective well-being of a social group’s member. Expressive leader are less concerned with the overall goals of the group than with providing emotional support to group members and attempting to minimize tension and conflict among them. Group members expect expressive leaders to maintain stable relationships within the group and provide support to individual members.             Instrumental leaders are likely to have a rather secondary relationship to other group members. They give orders and may discipline group members who inhibit attainment of the group’s goals. Expressive leaders cultivate a more personal or primary relationship to others in the group. They offer sympathy when someone experiences difficulties or is subjected to discipline, are quick to lighten a serious moment with humor, and try to resolve issues that threaten to divide the group. As the differences in these two roles suggest, expressive leaders generally receive more personal affection from group members; instrumental leaders, if they are successful in promoting group goals, may enjoy a mote distant respect.   Question 71. What does the passage mainly discuss? A. How leadership differs in small and large groups   B. The role of leaders in social groups        C. The problems faced by leaders                                 D. How social groups determine who will lead them   Question 72. The passage mentions all of the following ways by which people can become leaders EXCEPT… A. recruitment                                                              B. specific leadership training                                                 C. traditional cultural patterns                                      D. formal election process   Question 73. In mentioning “natural leaders” in line 7, the author is making the point that…….. A. “natural leaders” share a similar set of characteristics    B. few people qualify as “natural leaders” C. there is no proof that “natural leaders” exist D. “natural leaders’ are easily accepted by the members of a social group   Question 74. Which of the following statements about leadership can be inferred from paragraph 2? A. A person can best learn how to be an effective leader by studying research on leadership. B. Most people desire to be leaders but can produce little evidence of their qualifications.  C. A person who is an effective leader of a particular group may not be an effective leader in another group. D. Few people succeed in sharing a leadership role with another person.   Question 75. The passage indicates that instrumental leaders generally focus on………. A. sharing responsibility with group members             B. achieving a goal       C. ensuring harmonious relationships                            D. identifying new leaders                                          Question76. The word “collective” in line 14 is closest in meaning to…. A. necessary    B. group          C. particular   D. typical            Question 77. It can be understood that….. A. There is lots of tension and conflict in an election of a leader in the family.  B. There is usually an election to choose leaders in a family as well as in larger groups. C. It has been said that there must be a set of personal qualities that all leaders have in common. D. Leaders are sometimes chosen formally or informally.   Question 78. A “secondary relationship” mentioned in line 18 between a leader and the members of a group could best be characterized as…… A. unreliable    B. personal   C. distant           D. enthusiastic              Question 79. The word “resolve” in line 22 is closest in meaning to…… A. talk about           B. find a solution for               C. avoid repeating         D. avoid thinking about   Question 80. Paragraphs 3 and 4 organize the discussion of leadership primarily in term of…… A. examples that illustrate a problem                           B. narration of events            C. comparison and contrast                                         D. cause and effect analysis Nguồn: THPT Đa Phúc
Xem thêm

10 Đọc thêm

Ebook Principles of Geotechnical Engineering

Ebook Principles of Geotechnical Engineering

Principles of Geotechnical Engineering was originally published with a 1985 copyright and was intended for use as a text for the introductory course in geotechnical engineering taken by practically all civil engineering students, as well as for use as a reference book for practicing engineers. The book was revised in 1990, 1994, 1998, 2002, and 2006. This Seventh Edition is the twentyfifth anniversary edition of the text.

Đọc thêm

Environmental Engineering Designing a Sustainable Future

ENVIRONMENTAL ENGINEERING DESIGNING A SUSTAINABLE FUTURE

S ustainability refers to the ability of a system to survive. It can be achieved if the majority of people work together in large ways and small. Energy production, transportation, construction, and other industries have large responsibilities to find methods for using resources in a sustainable manner. These present more complex challenges than recycling grocery bags or composting wastes, but the sustainability that will make a significant difference to the environment will likely come from major engineering projects. Civil engineering has for centuries played a vital role in creating safe and functional structures for society. The welfare of a threatened environment now needs another component, sustainability, to complement safety and function. For this reason, civil engineering has given birth to the more specialized field of environmental engineering. Environmental engineering combines all of the classic principles of engineering into a newer philosophy in which humans work with nature rather than try to invent ways to force their will on nature. Is it an exaggeration to say that humans have had a history of forcing nature into unnatural conditions? Some of civilization’s greatest engineering feats have had tremendous impacts on the environment, either by altering habitat or interfering with the normal behavior and propagation of plants and animals. Even a beginning student in environmental science can recognize the damage done to the landscape by things such as the Great Wall of China, the Panama Canal, crosscontinent superhighways and railroads, or the Alaska pipeline. These structures and similar engineering triumphs are true accomplishments that attest to the power of technology and innovation. For that, they have been valuable models for later engineering projects. Environmental scientists have learned, however, that such large engineering projects also have consequences that can be ecologically damaging. Environmental engineering has grown since the 20th century by replacing the older style o
Xem thêm

230 Đọc thêm

Lecture AP Biology Chapter 23 The evolution of populations

Lecture AP Biology Chapter 23 The evolution of populations

In this chapter, you should be able to: Explain why the majority of point mutations are harmless; explain how In this chapter, you should be able to: Explain why the majority of point mutations are harmless; explain how In this chapter, you should be able to: Explain why the majority of point mutations are harmless; explain how

Đọc thêm

10124 MOVIES

10124 MOVIES

NAME: ____________________________________________________________DATE: ___________________1 – Read the synopsis of the movies below. Then, classify the type of movie they are and number their poster.comedy – fantasy – animated – science fiction – drama – romance – terror – musical – adventure - war1 -__________________________When the kingdom's most-wanted bandit hides in a convenient tower, he immediatelybecomes a captive of Rapunzel, the spire's longtime resident. Crowned with 70 feet ofmagical golden hair, she has been locked away for years and desperately wantsfreedom.2 -___________________________It is an American dark comedy which heavily parodies the horror, slasher, and mysterygenres. A group of teenagers are on the run from a maniacal killer who is looking forrevenge after the kids accidentally kill a man following an auto accident.3 -__________________________Chris Gardner struggles to give his 5-year-old child the quality life that escaped him.Everything is difficult: there is no wife, no home and no money. Then, he starts to workin an unpaid program wanting to land the only one paid position in the firm.4 -___________________________Karen Davis is an American Nurse moves to Tokyo and encounter a supernatural spiritwho is vengeful and often possesses its victims. A series of horrifying and mysteriousdeaths start to occur, with the spirit passing its curse onto each victim. Karen must nowfind away to break this spell, before she becomes its next victim.5 -___________________________Optimus Prime, leader of the benevolent Autobots, narrates the collapse of theTransformers' home world, Cybertron. It was destroyed by war between the Autobotsand the malevolent Decepticons, lead by Megatron in his quest to get hold of the AllSpark. They hid the All Spark in an unknown location on Earth. If the Autobots don't
Xem thêm

2 Đọc thêm

Topic 65: War and peace

TOPIC 65: WAR AND PEACE

War and peace Since the time men learned to live in communities, in the remote past, wars have been fought at regular intervals in various parts of the world. In fact, the history of the human race is mainly a record of the battles and wars fought in the past between communities and nations.  Wars are caused mainly by human greed and ambition. In the early days of men's existence, many communities lived a very hard life, owing perhaps to the lack of geographical advantages or intellectual ability. As a result, the prosperity of other communities aroused their greed and envy, and wars between communities became inevitable. One side fought to conquer the prosperous communities in order to gain control of the means of prosperity, and the other side fought to defend its independence and way of life. With the passage of time, the communities developed into nations, and wars were fought on a bigger scale; but the basic causes of war remained the same. It was only occasionally that battles were fought with other aims such as the capture of a woman to satisfy the sexual of a conqueror or ruler.    However, success in wars stirred the ambition of many nations. Wars were then fought for domination and extension of power. Several small nations soon came under the dominion of a powerful country, which then developed into an Empire. The Roman Empire, for example, was created mainly by conquest. Even the personal ambitions of some individuals have been the cause of wars at times. The ambitions of Napoleon and Hitler for world conquest caused many battles, in which millions of people, young and old, gave their lives.    The devastation caused by wars, however, has always aroused the conscience of several nations, and attempts have been made by such nations to prevent wars in the future. Their leaders have met at various times, in the course of history, to discuss peace and to find a way of removing the causes of war. It is this urge that led to the creation of the United Nations, after the failure of the League of Nations, which today is doing its utmost to maintain peace between nations.    But the desire peace has instead led to further wars, for peace often demands the destruction of the ambitions of those who begin wars. The wars begun by Napoleon and Hitler could be ended only by fighting further wars to destroy these men, who have been responsible for the greatest sufferings in the history of the world. Human ambition, however, is indifferent to the lessons of history. In times of wars, men seek peace; but when there is peace, there are attempts to begin wars. Once a war is begun, however, those responsible for it are crushed in the end. Yet ambitious countries and individuals are still trying to extend their power. but they are being opposed by those who love peace. Thus, wars will continue to exist, while at the same time attempts will be made to attain peace in the world.  NEW WORDS: 1. at regular intervals (n): đều đặn 2. greed (n): tính tham lam 3. prosperity (n): sự thịnh vượng 4 . conquer (v): chinh phục, xâm chiếm 5. defend (v): bảo vệ 6. lust (n): sự thèm khát, lòng tham 7. stir (v): kích thích, khích động, xúi giục 8. domination (n): sự thống trị 9. dominion (n): quyền thống trị, quyền chi phối 10. devastation (n): sự tàn phá, sự phá hủy 11. conscience (n): lương tâm 12 . failure (n): sự thất bại, cố gắng không thành công 13. League of Nations (n): Hội Quốc Liên 14. destruction (n): sự phá hủy, sự tiêu diệt 1S. crush (v): tiêu diệt địch, dẹp tan, làm tiêu tan 16. oppose (v): chống đối, phản đối 17. attain (v): đạt được, giành được
Xem thêm

2 Đọc thêm

WORLD HISTORY 7TH EDITION DUIKER TEST BANK

WORLD HISTORY 7TH EDITION DUIKER TEST BANK

23. Which of the following accurately describes gender relationships in ancient Indian society?a. The practices concerning education, priesthood service, and property inheritancedemonstrated egalitarianism between the genders.b. The superiority of males over females was manifested in all areas of marital life.c. Polygamy, child marriage, and divorce practices demonstrated the emphasis on genderequality.d. Descent was matrilineal.e. A woman achieved "free" status at the age of twenty.ANS: BPTS: 1REF: p. 47-4824. According to the Atharvashasta, a woman who had been deserted by her husband:a. was entitled to the return of double her dowry.b. could seek a divorce.c. had no recourse.d. was immediately freed from all marital commitments.e. could never remarry.ANS: BPTS: 1REF: p. 4725. A major religion that was founded by Mahavira in the sixth century wasa. Daoism.b. Jainism.
Xem thêm

19 Đọc thêm

Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 10 có đáp án năm 2014 (P3)

ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN ANH LỚP 10 CÓ ĐÁP ÁN NĂM 2014 (P3)

ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN ANH LỚP 11 NĂM 2014  Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. 1.  A. design           B. classical                  C. music                  D. museum 2.  A. cup             B. continent                C. competition             D. center Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others. 3. A. champion          B. consider              C. tournament         D. interest 4.  A.Germany          B. Japan                  C. Korea                   D.Brazil Choose the correct answer by circling the letter A, B, C or D. 5.  The meeting is _________ every two weeks. A. followed               B. considered              C. held             D. competed 6.  He was an _________ storyteller. We were _________ and laughed a lot. A. amusing / amusing                                   B. amused / amusing         C. amusing / amused                                   D. amused / amused 7. All the names in this list are in alphabetical sequence. A. order                   B. result                  C. position            D. condition 8.  That _________ was about a girl loving a poor man but not being able to be together due to her parents’ disapproval. A. documentary film        B. training           C. love story film      D. horror film 9.   The man __________ in the dark. We couldn’t see him any more. A. appeared         B. disappeared          C. appearance        D. disappearance 10.    I had never expected to get the job. I was really _________ when it was offered to me. A. surprised               B. surprising             C. surprise          D. surprisingly 11.    My grandmother used to tell me a fairy tale to _________ me to sleep every night.  A. make                    B. put                      C. force               D. lull 12.    Your success will _________ your parents.  A. delight              B. sense                    C. imagine             D. express 13.    Listening to music can sometimes make me feel _________. A. healthy                   B. exciting                C. interesting         D. relaxing 14.    People can use facial _________ to communicate.  A. joyfulness              B. expression             C. friendship        D. festival 15.    Thuy Kieu is a(n) _________ in Nguyen Du’s work.  A. character                  B. actress             C. actor               D. scriptwriter 16.    Do you believe in the _________ of ghosts.  A. existing                       B. exist           C. existed            D. existence 17.    _________ Gone With The Wind, _________ American novel by Margaret Mitchell, was published in 1936 and won _________ Pulitzer Prize in 1937.  A. A / Ø / the           B. Ø / an / Ø               C. Ø / an / the             D. A / an / the 18.    Germany andBrazil _________ in the final match of the 2002 World Cup. A. scored                  B. played                   C. held                    D. defeated 19.    I _________ an accident this morning. A. witnessed                B. attracted                C. won              D. competed 20.    This book is _________ the way of arranging flowers. A. of                      B. about                         C. at                    D. in 21.    You needn’t worry about the illumination. You can _________ the camera on automatic. (light) A. set                      B. replace                   C. change                  D. spread 22.    P1: Excuse me, waiter! This isn’t what I ordered. I ordered a salad.        P2: Sorry sir. I _________ this back. A. take                     B. is taking                 C. is going to take             D. will take Choose the words or phrases that are not correct in Standard English. 23.    We participated at a tournament at the school yesterday.                     A                     B                       C              D 24.    You look tired. I am getting something for you to eat.                        A              B              C                     D 25.    When I was a small child, thunder and lightning used to make me scaring.           A       B                                             C                                      D 26.    What was Pelé famous of as a football player?                  A                      B  C                     D Read the following passage and answer the following questions. Probably the most famous film commenting on the 20th century technology is Modern Times, made in 1936. Charlie Chaplin was motivated to make the film by a reporter who, while interviewing him, happened to describe the working conditions in the industrialDetroit. Chaplin was told that healthy young farm boys were lured to the city to work on automobiles assembly lines. Within four or five years these young men’s health was destroyed by the stress of work in the factory. The film opens with a shot of a mass of sheep making their way down a crowded ramp. Scenes of factory interiors account for less than one-third of the footage of Modern Times, but they contain some of the film’s most pointed social commentary as well as its most comic situations. No one who has seen the film can ever forget Chaplin vainly trying to keep pace with the fast-moving conveyor belt, almost losing his mind in the process. Clearly, Modern Times has its faults, but it remains the best film treating technology within a social context. It does not offer a radical social message, but it accurately reflects the sentiment of many who feel they are victims of an over-mechanized world. 27.    When was Modern Times made?  A. in the late 19th century                                      B. in 1936  C. in 1963                                                           D. by the time of the interview 28.    What was reflected in the film? A. The over-mechanized world destroyed young people health. B. Charlie worked on the automobile assembly lines. C. Charlie lost his mind.  D. An interviewer interviewed him 29.    According to the passage, Chaplin got the idea for Modern Times from _________.  A. a movie      B. a newspaper            C. fieldwork            D. a conversation 30.    The young farm boys went to the city because they were _________. A. attracted by the prospect of a better life.             B. promised better accommodation. C. forced to leave their sheep farm.                          D. driven out of their sheep farm. 31.    Which of the following statements is NOT true according to the passage? A. The working conditions in the car factories of 1930s were very stressful. B. The author doesn’t consider Modern Times as a perfect film. C. Modern Times depicts the over-mechanized world from a social viewpoint. (depict: describe) D. In Modern Times, the factory workers’ basic needs are well met. 32.    The word ‘vainly’ in the second paragraph is closest in meaning to_________.  A. hopelessly              B. effortlessly             C. carelessly         D. recklessly 33.    Which words best describe the film? A. radical, funny, thrilling                                  B. hopeless, funny C. humorous, sentimental, memorable              D. responsible, humorous Supply the correct form of the word in each sentence. 34.    I often feel ______________ whenever I listen to my favorite songs. (RELAX) 35.    I have been working hard all day, and now I’m ______________.  (EXHAUST) 36.    The ______________ of vaccines is a turning point in the fight against diseases. (DISCOVER) 37.    They are making a film based on the ______________ events that happened in 1975. (HISTORY) Rewrite the following sentences as directed. 38.    They didn’t recognize me until I came into the light. It was not until_______________________________________ 39.    It wasn’t fine yesterday, so we didn’t go for a walk.             If_____________________________________________ 40.    He reads many books to widen his knowledge. (make question for the underline words)      ---THE END--- ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN ANH LỚP 10 NĂM 2014 1B 2D 3B 4A 5C 6C 7A 8C 9B 10A 11B 12B 13D 14B 15B 16D 17B 18B 19A 20D 21A 22D 23A 24D 25A 26C  27B  28A  29D  30A 31D 32A 33C 34. I often feel relaxed whenever I listen to my favorite songs.        RELAX 35.  I have been working hard all day, and now I’m exhausted.EXHAUST 36. The discovery of vaccines is a turning point in the fight against diseases.                            DISCOVER 37.   They are making a film based on the historical events that happened in 1975.                     HISTORY Rewrite the following sentences as directed. 38.        They didn’t recognize me until I came into the light. It was not until I came into the light that the recognized me. 39.        It wasn’t fine yesterday, so we didn’t go for a walk. If it had been fine yesterday, we would have gone for a walk. 40.        He reads many books to widen his knowledge. (make question for the underline words) What does he read many books for? Tuyensinh247 sẽ tiếp tục cập nhật các phần tiếp theo của Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 10 năm 2014 các em chú ý theo dõi nhé!
Xem thêm

5 Đọc thêm

Case Study: Vietnam Sector Background

CASE STUDY: VIETNAM SECTOR BACKGROUND

Vietnam has seen major economic growth over the past three decades, and significant progress in reducing poverty. It is a densely populated country that, in the past 30 years, has had to recover from the ravages of war, the loss of financial support from the old Soviet Bloc, and the rigidities of a centrally planned economy. The seeds of this expansion were planted more than two decades ago, with the 1986 launch of the renovation process known as Doi Moi. 1 Vietnam has since witnessed a rapid transition to a globalized, marketbased economy. The progress is reflected in the growth of electricity use and the electrification rate. In 1976, the first year after unification, just 2.5 percent of rural households had access to electricity; per capita electricity consumption was 45 kilowatthours (kWh)year, and aggregate consumption was 2,300 gigawatthours (GWh). This rose to just 65 kWhcapita in 1985, before the start of Doi Moi. But since 1986, average growth has been a dramatic 9 percent: by 2009 consumption reached 72 terawatthours (TWh) and by 2012, 105 TWh—an increase of 11.25 percent over 2011 (Gencer and others 2011). Per capita annual consumption has grown from less than 50kWhcapita in 1976 to over 1000 kWhyear in 2013. While there is much uncertainty about future growth rates, especially in light of expected tariff increases, even at a modest 7 percent growth rate, 2020 sales should reach 180 TWh. The electrification rate is now close to 98 percent.
Xem thêm

48 Đọc thêm

37300 SHERLOCK HOLMES 4 PAGES

37300 SHERLOCK HOLMES 4 PAGES

Problem’.14. Public pressure forced Conan Doyle to …………………………….. Holmes……………………….. to life in the …………………………. Story ‘The Adventure of the……………………….. House’.15. Conan Doyle was knighted in ……………………… for his work as a doctorduring the second South African Boer War.THE ADVENTURE OF THE STARRY NIGHTThese are the things that appear in the story. Can you name them?The Adventure1. Where did Sherlock Holmes and his friend Dr Watson decide to go on atrip?……………………………………………………………………………………………………………………2. How long did the journey take?…………………………………………………………………………………………………………………….3. What did they carry on their backs?…………………………………………………………………………………………………………………….4. What did they wear?……………………………………………………………………………………………………………………..5. What did they use for navigating?………………………………………………………………………………………………………………………6. Who found the camping site? What was it like?……………………………………………………………………………………………………………………….7. Why did Holmes wake up in the middle of the night?
Xem thêm

5 Đọc thêm

THE POPULATION IN VIET NAM TOPIC

THE POPULATION IN VIET NAM TOPIC

3SeafaringGood afternoon teacher. My name’s Tinh.Today I talk about seafaring, I’m studying at university of transport in hcmcity. My major in navigation I will become a seafarer after graduate. I havelearned there for three years, my major subjects are English, maritimeinsurance, computer. Especially I usually take a lot of practice to swimwell. So I need to do hard work such as loading cargo, discharging cargo,… I go to other countries and the condition of the atmosphere at aparticular place and time, such as temperature, and if there is wind, rain,snow, …… damage to the vessel and all crew members on board.Especially there are incidents involving pirates, some persons on ship whoattacks other ships at sea and steal from them. But I think seafaring willstrongly develop in the future. It’s very important in traffic.4Maritime historyGood afternoon teacher. My name’s Tinh. Today, I talk about historyTitanic ship, Titanic was a passenger ship operated by engines and famousin over the world. It was sank in the north sea Atlantic 100 years ago. Ithas gross tonnage is 46,239 tons. The length of the ship is about 269metres and largest place of her is 28 metres. Titanic can carry more 3500people. Titanic has four funnel, there rudder and four pus engines. At thattime, titanic was said tobe “the ship can’t be sank”. She was launched on31/5/1911 at southamton and started first of her on april 10th in 1912. It
Xem thêm

Đọc thêm

Cùng chủ đề