STRESS ANXIETY AND DEPRESSION

Tìm thấy 10,000 tài liệu liên quan tới từ khóa "STRESS ANXIETY AND DEPRESSION":

PSYCHOSOCIAL FACTORS IN ARTHRITIS 2016

PSYCHOSOCIAL FACTORS IN ARTHRITIS 2016

findings on the social–environmental experiencesto advance conceptualizations of the immunologicpathways and risk factors for depression. At theforefront of these theories is the social signal transduction theory of depression, which asserts thatbiological responses from social–environmentalthreats and lifelong exposure to stress in particularcan result in changes in pro-inflammatory cytokines that can affect behavior, depression, and disease (Slavich & Irwin, 2014). Such changes furthercontribute to a patients’ risk of withdrawing fromtheir social network, which intensifies depressivesymptoms (Eisenberger, Inagaki, Mashal, & Irwin,2010). Relative to patients from upper socioeconomic backgrounds, those from socially and economically impoverished backgrounds, as well asthose with histories of oppression and marginalization, are likelier to have had fewer educationaland occupational opportunities for economic andsocial advancement, experience greater levels ofchronic stress and trauma exposure, and reside inenvironments in which resources are lacking thatcould potentially act as stress buffers.In addition to emotional distress and majordepression, anxiety is common among populations afflicted with arthritis and may be evenmore prevalent than depression (Murphy, Sacks,Brady, Hootman, & Chapman, 2012). Negativeaffective states such as anxiety and depressionare associated with increased pain severity, functional limitations, disrupted sleep cycles, maladaptive coping strategies (e.g., denying theseverity of illness, smoking, alcohol, and sedentary lifestyle), decreased levels of self-efficacyand control of their medical condition, andincreased utilization of health services.Unfortunately, despite the prevalence of depression and anxiety and their impact on health outcomes, most patients do not pursue treatment forthese symptoms and they are not routinelyassessed for these symptoms by their providers(Ang et al., 2005; Dickens, McGowan, ClarkCarter, & Francis, 2002; Gatchel, 2004; Matcham,
Xem thêm

298 Đọc thêm

SUFFIXES AND WORD STRESS

SUFFIXES AND WORD STRESS

Canton-eseRuben-esquemanager-essmaison-ettexeno-phobiaxeno-phobic* Note: there will be some exceptions, as with any rule in English!For more fun worksheets, games and quizzes log onto www.englishbanana.com now!Talk a Lot ElementaryEnglish Banana.com22615.4

1 Đọc thêm

 20161HOW TO GO ABOUT A PHONEMIC TRANSCRIPTION

20161HOW TO GO ABOUT A PHONEMIC TRANSCRIPTION

Prof. Francisco Zabala - 20161How to go about a phonemic transcriptionThe objective of this course is to help you improve your pronunciation. We use phonemic transcription to address severalneeds: to begin with, it helps you reflect on the pronunciation of English; it also provides you with a set of systemic choicesthat will help you make sense of the chaotic nature of the English spelling system. Below, you will find a guide to help you copewith this.Steps to follow:1.Chunk the text. Remember that each chunk constitutes a unit of information processing: your listener willinterpret what you mean chunk by chunk. We normally chunk main clauses, subordinate clauses and long phrases.2.Spot the content words in the chunk. Stressing and meaning are closely connected in English. Listeners fish forstresses so as to understand the message of what is being said.3.Stress the prominent syllables in all the content words and in the polysyllabic grammar words inthe chunk. This will help you focus on what syllables are protected by stress and what syllables are likely to beobscure. Stressed syllables take strong vowels, while weak syllables almost always take weak vowels (especially.?+ h+ H. and sometimes .T+ t. – remember that at times .?. can even be dropped!).
Xem thêm

2 Đọc thêm

5 2 vespucci sails for america

5 2 vespucci sails for america

Bộ sách Scott Foresman social studies grade 5 gồm các quyển sau: 5.1 Uncovering Amerias Past 5.2 Vespucci Sails For America 5.3 Making Connections American Indians and Settlers 5.4 Conflict in the Colonies 5.5 Turning Points in the Fight for Freedom 5.6 Words of Freedom The US Constitution 5.7 Spreading Across the Continent 5.8 The Search for Land, Gold, and a New Life 5.9 Civil War Heroines 5.10 The Great Depression 5.11 The Home Front 5.12 Rockets and Satellites 5.13 When Everyone Became a Hero 5.14 New Problems New Solutions 5.15 Touring the United States

Đọc thêm

5 6 words of freedom the US constitution

5 6 words of freedom the US constitution

Bộ sách Scott Foresman social studies grade 5 gồm các quyển sau: 5.1 Uncovering Amerias Past 5.2 Vespucci Sails For America 5.3 Making Connections American Indians and Settlers 5.4 Conflict in the Colonies 5.5 Turning Points in the Fight for Freedom 5.6 Words of Freedom The US Constitution 5.7 Spreading Across the Continent 5.8 The Search for Land, Gold, and a New Life 5.9 Civil War Heroines 5.10 The Great Depression 5.11 The Home Front 5.12 Rockets and Satellites 5.13 When Everyone Became a Hero 5.14 New Problems New Solutions 5.15 Touring the United States

Đọc thêm

5 8 the search for land, gold, and a new life

5 8 the search for land, gold, and a new life

Bộ sách Scott Foresman social studies grade 5 gồm các quyển sau: 5.1 Uncovering Amerias Past 5.2 Vespucci Sails For America 5.3 Making Connections American Indians and Settlers 5.4 Conflict in the Colonies 5.5 Turning Points in the Fight for Freedom 5.6 Words of Freedom The US Constitution 5.7 Spreading Across the Continent 5.8 The Search for Land, Gold, and a New Life 5.9 Civil War Heroines 5.10 The Great Depression 5.11 The Home Front 5.12 Rockets and Satellites 5.13 When Everyone Became a Hero 5.14 New Problems New Solutions 5.15 Touring the United States

Đọc thêm

5 15 touring the united states

5 15 touring the united states

Bộ sách Scott Foresman social studies grade 5 gồm các quyển sau: 5.1 Uncovering Amerias Past 5.2 Vespucci Sails For America 5.3 Making Connections American Indians and Settlers 5.4 Conflict in the Colonies 5.5 Turning Points in the Fight for Freedom 5.6 Words of Freedom The US Constitution 5.7 Spreading Across the Continent 5.8 The Search for Land, Gold, and a New Life 5.9 Civil War Heroines 5.10 The Great Depression 5.11 The Home Front 5.12 Rockets and Satellites 5.13 When Everyone Became a Hero 5.14 New Problems New Solutions 5.15 Touring the United States

Đọc thêm

Chogyam trungpa 1974 seminary, hinayana mahayana (1975)

CHOGYAM TRUNGPA 1974 SEMINARY, HINAYANA MAHAYANA (1975)

Welcome. At this point we have finally made it to the beginning. There is a great possibility that well make it to the end. The question of what we are going to do now that we are here has dawned on people. We heard what happened last year at the seminary and we have had all kinds of struggles to earn money, and to get onto the list of seminary participants. Weve had certain expectations, reaching the anxiety level in some situations. For more ebook, please visit http:sachtienganh.ucoz.com

192 Đọc thêm

Identifying indications of tot surgery for the treatment of female stress incontinence

Identifying indications of tot surgery for the treatment of female stress incontinence

Objectives: To identify the indications of TOT surgery for the treatment of female stress incontinence. Subjects and methods: A cross-sectional study on 74 women with stress urinary incontinence who underwent the procedure in Hanoi Obstetrics and Gynecology Hospital from 1 - 1 - 2013 to 5 - 2018.

Đọc thêm

 2014WORD STRESS

2014WORD STRESS

Prof. Francisco Zabala - 2014Word StressDue to rhythmical reasons, the vowels in Spanish and English words behave in a different way. Thus, it is importantfor Spanish speakers to focus on some strong tendencies which will better their performance in English. Let uscompare the Spanish word ‘entretenido’ and its English counterpart ‘entertaining’. In Spanish, the stress pattern isEntretenidoˆˆˆ˜ˆ Zdms3dsd!mhCn\ The English pattern is quite different. There is a very strong syllable before the primary stress which should not beoverlooked. A stress, be it primary or secondary, requires a strong vowel.Entertaining˜ˆ˜ˆ Z$dms?!sdHmHM\ (not *Z?ms?!sdHmHM\)The Teutonic RuleThe Teutonic Rule asks for an obligatory stress in either the first or the second syllable, i.e., there cannotbe two initial unstressed syllables in English. This is challenging for Spanish speakers, whose languageallows several unstressed initial syllables.˜ˆ Garden .!f@9cm.ˆ˜ Believe .aH!kh9u.Person .!o29rm.
Xem thêm

1 Đọc thêm

STRESS3 READ

STRESS3 READ

Worksheet 3 - Stress in wordsRead the following sentences and indicate which syllable carries the main stress in theunderlined word.1. He stopped to light a cigarette.•1•22. He allowed himself a little smile ofsatisfaction.•1•3•2•4

3 Đọc thêm

EBOOK MECHANICS OF MATERIALS (7TH EDITION) PART 2

EBOOK MECHANICS OF MATERIALS (7TH EDITION) PART 2

6.2 COMPOSITE BEAMS(a)(b)Beams that are fabricated of more than one material are called composite beams. Examples are bimetallic beams (such as those used inthermostats), plastic coated pipes, and wood beams with steel reinforcing plates (see Fig. 6-1).Many other types of composite beams have been developed inrecent years, primarily to save material and reduce weight. For instance,sandwich beams are widely used in the aviation and aerospace industries, where light weight plus high strength and rigidity are required.Such familiar objects as skis, doors, wall panels, book shelves, andcardboard boxes are also manufactured in sandwich style.A typical sandwich beam (Fig. 6-2) consists of two thin faces ofrelatively high-strength material (such as aluminum) separated by athick core of lightweight, low-strength material. Since the faces are atthe greatest distance from the neutral axis (where the bending stressesare highest), they function somewhat like the flanges of an I-beam. Thecore serves as a filler and provides support for the faces, stabilizingthem against wrinkling or buckling. Lightweight plastics and foams, aswell as honeycombs and corrugations, are often used for cores.Strains and Stresses(c)(c)FIG. 6-1 Examples of composite beams:(a) bimetallic beam, (b) plastic-coated
Xem thêm

Đọc thêm

Creep analysis of bimaterial microcantilever beam for sensing device using artificial neural network (ANN)

Creep analysis of bimaterial microcantilever beam for sensing device using artificial neural network (ANN)

In this study, a feed-forward back-propagation Artificial Neural Network (ANN) is used to predict the stress relaxation and behavior of creep for bimaterial microcantilever beam for sensing device. Results obtained from ANSYS® 8.1 finite element (FE) simulations, which show good agreement with experimental work [1], is used to train the neural network. Parametric studies are carried out to analyze the effects of creep on the microcantilever beam in term of curvature and stress developed with time. It is shown that ANN accurately predicts the stress level for the microcantilever beam using the trained ANSYS® simulation results due to the fact that there is no scattered data in the FE simulation results. ANN takes a small fraction of time and effort compared to FE prediction.
Xem thêm

Đọc thêm

TÍCH HỢP GIÁO DỤC KĨ NĂNG SỐNG CHO HỌC SINH QUA DẠY HỌC THƠ VIỆT NAM TỪ NĂM 1945 ĐẾN 1975 NGỮ VĂN 12 TẬP 1

TÍCH HỢP GIÁO DỤC KĨ NĂNG SỐNG CHO HỌC SINH QUA DẠY HỌC THƠ VIỆT NAM TỪ NĂM 1945 ĐẾN 1975 NGỮ VĂN 12 TẬP 1

Kĩ năng sống được hình thành thông qua quá trình xây dựng những hànhvi lành mạnh và thay đổi những hành vi, thói quen tiêu cực trên cơ sở giúpngười học có cả kiến thức, giá trị và kĩ năng thích hợp. Do vậy, KNS phảiđược hình thành cho học sinh thông qua con đường đặc trưng - hoạt động giáodục. Theo Nguyễn Thị Mỹ Lộc “Giáo dục kĩ năng sống là một quá trình vớinhững hoạt động giáo dục cụ thể nhằm tổ chức, điều khiển để học sinh biếtcách chuyển tải những gì mình biết (nhận thức), những gì mình cảm nhận(thái độ) và những gì mình quan tâm (giá trị) thành những khả năng thực thụgiúp học sinh biết phải làm gì và làm như thế nào (hành vi) trong những tìnhhuống khác nhau của cuộc sống” [19, tr.108 – 109].1.1.2. Phân loại kĩ năng sốngDo tiếp cận KNS tương đối đa dạng nên cũng có nhiều cách phân loạiKNS, tùy theo quan niệm về KNS.-Theo UNESCO, WHO và UNICEF, có thể xem KNS gồm các kĩ năngcốt lõi sau :10+ Kĩ năng giải quyết vấn đề (problem solving)+ Kĩ năng suy nghĩ/ tư duy phê phán (critical thinking)+ Kĩ năng giao tiếp hiệu quả (effective communication skills)+ Kĩ năng ra quyết định (decision – making)+ Kĩ năng tư duy sáng tạo (creative thinking)+ Kĩ năng giao tiếp ứng xử cá nhân (interpersonal relationship skills)+ Kĩ năng tự nhận thức/ tự trọng và tự tin của bản thân, xác định giá trị(selfawareness building skills, incl. Self-awareness, self-esteem and selfconfidence, angd values analysis)+ Kĩ năng thể hiện sự cảm thông (empathy)+ Kĩ năng ứng phó với căng thẳng và cảm xúc (coping with stress andemotions)- Trong giáo dục ở nước ta những năm vừa qua, KNS thường được phân
Xem thêm

Đọc thêm

IMPROVING EXERCISE

IMPROVING EXERCISE

IMPROVING EXERCISELANGUAGE FOCUS: /i/ and /i:/ - Stress in two-syllable wordsSimple Present and Simple PastEXERCISESPHONETICS1. A. break2. A. children3. A. alarm4. A. routine5. A. officeB. leadB. contentedB. driverB. houseB. dropC. takeC. restC. buffaloC. ploughC. tobaccoD. neighbourD. friendlyD. passengerD. withoutD. plot1. A. harrow2. A. children

5 Đọc thêm

Evaluation of meloxicam as stress modulator in cases of assisted parturition in buffaloes

Evaluation of meloxicam as stress modulator in cases of assisted parturition in buffaloes

Evaluations of meloxicam as stress modulator in cases of assisted parturition in buffaloes are analyzed. Number of analgesics of NSAID group viz., meloxicam and rofecoxibetc has been used in management of post-operative pain. Fazili (2005) conducted comparative evaluation of meloxicam and rofecoxib in management of post-operative pain in canine orthopaedic cases. Present study has been undertaken on the efficacy of these analgesics in modulation of stress in caesarian section cases in bovines.

Đọc thêm

TALK A LOT DISCUSSION WORDS QUESTION SHEET TEMPLATE

TALK A LOT DISCUSSION WORDS QUESTION SHEET TEMPLATE

Talk a LotTopic: __________________General Questions1. Are there any words or phrases that you don’t know? Find them in a dictionary.2. Take some cards. Describe the word or phrase on a card without saying it.3. How many words and phrases have… a) 1 syllable, b) 2 syllables, c) 3 syllables,d) 4 syllables? [etc.]4. Put words and phrases with more than one syllable into groups according to wherethe strong stress falls.5. Put the words and phrases into alphabetical order.6. Find and put into groups… a) compound nouns, b) words with suffixes.7. Put together words and phrases that have the same number of letters.8. Put together words and phrases that start with the same letter.9. How many words and phrases can you remember when they are all turned over?10. Put words and phrases that contain the same sounds into groups, using the IPA.(See phonetic chart on p.18.6.)Sample Lesson Questions1. Which word or phrase sounds like… a)b)c)d)[etc.]2. Put all of the ____________________ together into a group. Put them into order of…3. This is a…4. Find…
Xem thêm

1 Đọc thêm

BEST WAYS OF REDUCING PRESSURE

BEST WAYS OF REDUCING PRESSURE

best ways of reducing pressureIn today's society, we may face some kind of stress and difficultiesfrom work, school or family. In order to escape them, people havetheir own methods. Some read, some exercise, and others work intheir gardens. Personally, I believe that the three best ways to reducestress are to plan ahead, to have realistic expectations, to maintain asense of humor. The first and foremost reason that I have to putforward is that to escape stress weshould plan ahead. To illustrate this point, there is an example morepersuasive: if we have to take extra responsibilities, we should becareful that these do not overload to us. Furthermore, we shouldalways include extra time in our plans to deal with emergencies andunexpected development. For instance, if we have to drive someone tothe airport, we should arrive a few minutes early and could avoidsome delay happen on the road. In the second place, another chiefreason for my view is that we should have realistic expectations. Forinstance, no matter how tempting it may be, we should not allowpeople to think that we are supermen or superwomen who can handleany or every demand at a moment's notice. We should see stressfulsituations coming, and avoid them in advance by only agreeing to dowhat we can accomplish easily within the time we have available.Finally, we should maintain a sense of humor. For instance, we shouldbe able to laugh when our plan go wrong, since laughter is an antidoteto stress. Moreover, we should laugh at our problems in front ofothers, to relieve tension and encourage them. To sum up, given thereasons discussed above, to escape stress we should plan ahead, andalways have time for unexpected. Moreover, w should have realisticexpectations, and not try to solve every problem for others. Finally,we should maintain a sense of humor and laugh when we face someproblems. I believe that these are the three best ways to reduce stress.
Xem thêm

1 Đọc thêm

Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh có đáp án năm 2014 - THPT Việt Đức

ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH CÓ ĐÁP ÁN NĂM 2014 - THPT VIỆT ĐỨC

PART I: MULTIPLE CHOICE QUESTIONS (7,5p) ( Students mark the letter A,B,C or D on the answer sheet)  Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks.   Stress is our body’s reaction to events or conditions that we cannot easily manage or control. When we are troubled by something, we usually experience some types of  (1)___  . There are thousand conditions that cause us to become tense. These may be major and horrible fighting for our lives in a war, being imprisoned or facing death. On the other hand, minor  (2)___  in our daily lives cause stress as well: waiting in lines, taking a quiz, or asking for or accepting a date. Although we usually think of stress as something caused by  (3)___  events, pleasant happenings also bring stress.               As a new  (4)___  is done on the effects of stress, new techniques are developed to help cope with anxiety. One aid is to plan for situations that we know will be stressful.  Some imagine the event before it happens, thus preparing their minds and bodies for the tension. Others pretend they are on a pleasant beach  (5)___  in the sunshine; soon their bodies relax and tension melts away. Other people believe strenuous exercise  (6)___  the body handle the problems of daily life. It matters very little which method we use to relax; what does matter is finding the time to temporarily  (7)___  the effects of modern life on our brain and body.  1. A. pressure         B. strain          C. stress             D. anxiety    2. A. conditions       B. occasions     C. events             D. things  3. A. unnecessary   B. unimportant  C. unpleasant      D. stressful  4. A. questionnaire  B. research        C. work                D. experiment         5. A. to lie             B. lie                C. which lies         D. lying  6. A. helps             B. uses                 C. does               D. makes       7. A. increases       B. reduces         C. spreads           D. betters                Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.  8. We are working, (A) that means(B) that we are (C) contributing goods and (D) services to our society.  9. (A) The Statue of Liberty was the first (B) American sight (C) was seen by many people (D)who went to theUSA for a better life.  10. There (A) are many researches (B) show that various species (C) of animals (D) have been extinct.  11. Her (A) absent from(B)  work without any (C) permission made the boss so (D) angry that he threatened to sack her.  12. (A) Have you ever (B) read (C) any novels (D) writing by Jack London?  Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.  13.   A. averaged       B. influenced       C. accompanied      D. terrified               14.   A. thunder         B. theatre                C. throughout         D. therefore  Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.  15. Mary was _______ of the two sisters. A. the cleverest        B. the cleverer       C. as clever as       D. the clever           16. Many tribes_______ extinct when they came into contact with Western illnesses. A. made                B. let                     C. went                  D. became   17. Susan: “ What an attractive hair style you have got, Mary!”   -Mary: “________ ” A. Thank you very much. I am afraid.           B. You are telling a lie. C. Thank you for your compliment!               D. I don't like your saying.  18. No one can avoid______ by advertisements.  A. being influenced                                    B. having influenced            C. influencing                                            D. to be influenced          19. A _____is a book or a movie with an exciting story about crime or spying. A. comic        B. romance           C. thriller          D. biography  Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions                                                   Ever since humans have inhabited the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters, words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had to resort to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very picturesque and exact and can be used internationally, spelling, however, cannot.               Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction.           Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warm, and instruct people.           While verbalization is most common form of language, other systems and techniques also express human thoughts and feelings.  20. Which form other than oral speech would be the most commonly used among blind people?  A. Picture signs       B. Braille      C. Signal flags      D. Body language       21. The word “these” I the first paragraph refers to ________.   A. thoughts and feelings                     B. tourists                                              C. the deaf and the mute                    D. sign language motions  22. Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used internationally EXCEPT for _______.   A. spelling          B. ideas         C. whole words           D. expressions  23. The word “wink” in the second paragraph means most nearly the same as______.   A. close one eye briefly                              B. close two eyes briefly   C. shake the head from side to side            D. bob the head up and down             24. Which of the following best summarizes this passage?    A. Nonlinguistic language is invaluable to foreigners     B. Although other forms of communication exist, verbalization is the fastest     C. When language is a barrier, people will find other forms of communication.     D. Everybody uses only one form of communication  25. What is the best title for the passage?    A. The importance of Sign Language.    B. Ways of Expressing Feelings.    C. The Forms of Communication.    D. Picturesque Symbols of Communication.              26. People need to communicate in order to _______.     A. keep from reading with their fingertips     B. be picturesque and exact     C. create language barriers                   D. express thoughts and feelings  27. All of the following statements are true EXCEPT ________.     A. Ideas and thoughts can be transmitted by body language.     B. There are many forms of communication in existence today     C. The deaf and mute can use an oral form of communication     D. Verbalization is the most common form of communication Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is the CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.  28. Being listed as an endangered species can have negative effect since it could make a species more desirable for collectors and poachers. A. impact        B. preservation        C. awareness         D. support                29. After her mother died, she was raised by her grandparents. A. brought up   B. come into           C. grown up          D. put up  Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in the following question. 30. A. injure        B. species        C. provide               D. nature PART II: WRITING ( Students write the answer on the provided sheet)    Rewrite the sentences so that they have similar meaning to the original one.( 1p) 31. He has never played a computer game before. →This is the first_________________________________________________ 32. Jack cycles to work because he doesn’t have a car. →  If Jack ______________________________________________________ 33. My father said I could use his car. → My father allowed _____________________________________________ 34. I found it a bit difficult to get into work this morning. →  Getting _____________________________________________________ Within about 80 to 100 words , write about the job that you want to work as in the future .Write your answers on the provided answer sheet.(1,5p) You may write : -Name of your job that you would like to choose -The reasons to choose this job -The influences ( the benefits) of this job -..... ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH NĂM 2014 - THPT VIỆT ĐỨC 1 C.   2 D.   3 C.   4 B.   5 D.   6 A.   7 B.   8 A.   9 C.   10 B.           11 A. 12 D.  13 B. 14 D. 15 B.  16 D. 17 C.  18 A. 19 C. 20 B.           21 D. 22 A.  23 A.  24 C. 25 C. 26 D. 27 C. 28 A. 29 A.  30 C 31. This is the first time he has play a game computer. 32. If Jack had a car, he wouldn't have to cycle to work. 33. My father allow me to use his car. 34. Detting into word this morning is difficult. Các em chú ý theo dõi các đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh năm 2014 tiếp theo trên Tuyensinh247.com nhé! Theo Nguyễn Bích Ngọc - Dethi.Viloet
Xem thêm

5 Đọc thêm

 2014SENTENCE STRESS

2014SENTENCE STRESS

Prof. Francisco Zabala - 2014Sentence StressIn their citation form, every word has a lexical stress – or more. However,when they occur in context some of them are not stressed at all and mayeven take a weak vowel (i.e. .?+ h+ t+ H+ T.). It is convenient to think thatthere are two classes of words: those that carry more meaning and thosewhose function is more grammatical and less loaded with information.Imagine that you get these two text messages: which is the moreinformative?The second message, though ungrammatical, is meaningful. If we assemblethe two messages together and read the text aloud, we can see that thosemeaningful words retain their stress.need some cashfor the new phoneWeContent or Lexical- More information- Keep their stressNAVA:NounsAdjectivesVerbsAdverbs
Xem thêm

1 Đọc thêm

Cùng chủ đề